Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Pabuçdere Barajı da İptal

Su Akıyor, İSKİ Bakıyor

"Saniyede 1 damla, yılda 6 ton su kaybı" diye halkı bilgilendiren İSKİ'nin Eyüp'te patlayan su borusunu onarmaması esnafın tepkisini çekti.

Milliyet Gazetesi/Osman KARA
Su Akıyor, İSKİ Bakıyor

stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, barajlarındaki suların her geçen gün azalması üzerine İstanbulluları su tasarrufuna çağırırken Eyüp'te patlayan su borusunun günlerce onarımının yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ni (İSKİ) defalarca aradıklarını, ancak, borunun onarımının yapılmadığını belirtti.

Tonlarca su boşa akıyor
İstanbul'da barajların doluluk oranı İSKİ'nin verilerine göre, dün yüzde 35'e indi. Böylece son 15 günde doluluk oranı yüzde 4 daha azalmış oldu.
İSKİ ile sivil toplum örgütleri, suyun tasarruflu kullanılması için halkı bilinçlendirme kampanyalarına başladı.
İSKİ, internet sitesinde, "Suyumuzu israf etmeyelim, geleceğimizi tüketmeyelim" sloganıyla halkı tasarrufa çağırıyor. İSKİ, "Saniyede 1 damla, yılda 6 ton su kaybı" diye bilgilendiriyor halkı.

Ancak, İSKİ halkı damla damla su tasarrufuna çağırırken, Eyüp Kışla Caddesi Güntaş Sanayi Sitesi B Blok'un önündeki patlayan su borusunu üç günden beri onarmadı. Defalarca aradıkları İSKİ'nin arıza için gelmediğini söyleyen esnaf bu duruma tepki gösterdi.
İSKİ'nin bir yandan tasarruf için vatandaşlardan destek isterken diğer yandan da suyun boşa akmasını seyrettiğini belirten esnaf, "Telefonla konuştuğumuz görevliler, 'İşi ihaleyle bir şirkete verdik' deyip geçiştiriyorlar. Burada yüzlerce dükkâna su sağlayan ana boru bu. Üste çıkan su kadar toprağa inen su da var. Şu ana kadar tonlarca su boşuna aktı. Yazık değil mi?" diyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/su-akiyor-iski-bakiyor_55024.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!