Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

MAS Grup’tan UKM-S Serisi...

Su Baskınlarında Suçlu Kim?

Önceki gece sabaha karşı başlayan sağanak yağmur, İzmir’de hayatı felç etti. Bazı sokaklar suyla doldu, 100 evi su bastı. Yenişehir ve Halkapınar’daki altgeçitlerde dereyi andıran görüntüler yaşandı. Ana arterlerdeki bu geçitleri su basınca İzmir’de büyük trafik karmaşası yaşandı. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Varyant, İkiçeşmelik, Konak, Çankaya

Milliyet Gazetesi
1 Su Baskınlarında Suçlu Kim?

Önceki gece sabaha karşı başlayan sağanak yağmur, İzmir’de hayatı felç etti. Bazı sokaklar suyla doldu, 100 evi su bastı. Yenişehir ve Halkapınar’daki altgeçitlerde dereyi andıran görüntüler yaşandı. Ana arterlerdeki bu geçitleri su basınca İzmir’de büyük trafik karmaşası yaşandı. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Varyant, İkiçeşmelik, Konak, Çankaya ve Basmane’de bu nedenle uzun araç kuyrukları oluştu.Birçok İzmirli işine ya da okuluna geç kaldı. Yağış nedeniyle 7 maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Hatay’da ağaç devrildi

Meteroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada metrekareye Seferihisar’da 57.6, Çiğli’de 28.6, Menderes’te 42.8 ve Güzelbahçe’de 34.2 kilogram yağış düştüğü belirtildi. İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri İzmir’de su baskınına uğrayan 100 eve müdahale etti. Yetkililer, toplam 34 sokak, köprüaltı ve altgeçitte su çekimi yapıldığını açıkladı. Öte yandan, İnönü Caddesi’ndeki Askeri Hastanesi karşısındaki bir ağaç da şiddetli rüzgarın etkisiyle yola devrildi.

Izgaraları örtmüşler

Yağış İzmir’de hayatı olumsuz yönde etkilerken, yaşanan sıkıntılar "altgeçitlerdeki motor pompaları arızalı mı?" sorusun gündeme getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Gerekli bakımı düzenli ve sıklıkla yapıyoruz. Ancak Yenişehir’deki altgeçitte ızgaraların elden geçirilmesi sırasında yapılan betonlama çalışmasının üzeri sacla örtüldüğü için su pompaları yeterince çalışamamış. Ek pompalarla müdahale edildi" dedi.

Tahliye ızgaları naylonla kapatılmış

İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, Yenimahelle Metro köprüsü, Karşıyaka 1600’lü sokaklar civarında ve Hatay’da sorunlar olduğunu belirterek, "Izgaraların vatandaşlar tarafından naylon ve bezle kapatıldığını gördük. Açtığımızda sorun çözüldü. Yenişehir altgeçidinde betonla ızgara yapılıp üzerine sac kondu.Bu nedenle motor pompaları yeterli çalışmadı. Takviye olarak iki pompa koyduk. Şerit çekip,başka yol vermiştik. Şeridi aşanlar olunca yolda kaldılar" dedi.

Taşıyıcı kanalları çöple doldurmuşlar

Viyadük altlarındaki ızgaralar ve gerekli drenaj sistemlerinde yenileme çalışmalarını yaptıklarını belirten İZSU Genel Müdürü Ahmet Alpaslan şöyle konuştu: "Suyun daha iyi akması için sistem elden geçirildi. Özellikle dükkanların yoğun olduğu sokak ve caddelerde kapısının çöplerini ızgaraların içine süpürenler var. Bu da tıkanmalara  neden oluyor.Vatandaşlardan bu ızgaraları temiz tutmalarını bekliyoruz. Izgaralar verimli çalışmazsa  su baskınları oluyor."

Riskli yerlere pompalar konmalı

İnşaat Mühendisleri İzmir Şube Başkanı Prof. Ömer Zafer Alku, altgeçit gibi kotun altında kalan yerlerde pompa sistemleri konulması gerektiğini söyledi. Alku, su birikintilerinin ve baskınlarının nedeninin pompaların verimli çalışmaması olabileceğini belirterek, "İzmir çok düz bir şehir. Meyil aşağı, yukarı hiç yok. Bu yüzden de şiddetli yağışların olduğu zamanlarda bu suyun boşaltılması gerçekten çok güç" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/su-baskinlarinda-suclu-kim_74304.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • duyduğum kadarı ile izmirin atık projesi için yapılan etüdlerde tespit edilen akar kesitleri bir akl-ı evvel tarafından küçültülmüş. Bu hususun etkili olup olmadığını bilmiyorum. acaba kesitler korunsaydı bu baskının etkisi azalır mıydı? kurtarılan kısmın değeri tasarruf edilenin çok mu altında kalırdı? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!