Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İstanbul Su Mutabakatı

Su Forumu, Bakan Eroğlu'nu Zayıflattı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, dün sona eren 5. Dünya Su Forumu toplantılarında 3-4 kilo verdiğini ama elde edilen sonuçların buna değdiğini söyledi. Forumdan önce sudan 'savaş sebebi' olarak bahsedildiğini kaydeden Eroğlu, "Şimdi 'barış vesilesi' deniyor. Bundan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Sabah Gazetesi
Su Forumu, Bakan Eroğlu'nu Zayıflattı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, dün sona eren 5. Dünya Su Forumu toplantılarında 3-4 kilo verdiğini ama elde edilen sonuçların buna değdiğini söyledi. Forumdan önce sudan 'savaş sebebi' olarak bahsedildiğini kaydeden Eroğlu, "Şimdi 'barış vesilesi' deniyor. Bundan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

* Forumda en önemli hedefiniz neydi?

Bu toplantıya çok sayıda bakanın ve üst düzey kişinin katılarak en azından suyun öneminin bütün dünyada vurgulanması, suyla ilgili yatırımların, bütün insanlara yeterli suyun sağlanması benim için çok önemliydi. Şimdi yok ama geçmişte İstanbul'da yaşayanlar bunun sıkıntısı çekmiş, su yokluğunun ne olduğunu anlamıştı. Halen Afrika'da pek çok fakir ülkede, suya ulaşamayan milyarlarca insan var. Yaklaşık 2.5 milyar kişi, sağlıklı suya ulaşamıyor.

* Bunlar için 'gönül rahatlığıyla çok önemli şeyler yaptık' diyebiliyor musunuz?

Bence çok önemli şeyler yaptık. Bir defa suyun önemi vurgulandı. İlk defa Afrika için fon oluşturulması gündeme getirildi. Ayrıca İslam Konferansı Teşkilatı ülkelerinin birbiriyle yardımlaşması, zengin ülkelerin fakir ülkelere destek vermesi, su yatırımları için en azından yapişlet- devret veya benzeri birtakım finans yollarının açılması gibi konuları kararlaştırdık. Mesela Nijer'e yaklaşık 260 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Ayrıca Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi ile Devlet Su İşleri'nin işbirliğinde Afrika'ya yönelik bir açılım var. Bu kapsamda son 6 ayda açılan kuyularla 100 bin kişiye su sağlandı. Bunlar önemli adımlar. Dünyanın su elçisi olmaya çalışıyoruz.

* Sizi en çok ne mutlu etti?

Uluslararası alanda sudan bahsedildiğinde hep 'Su savaş sebebidir' gibi bir söz söyleniyordu. Biz, en başta bu anlayışı değiştirdik. Artık 'Su barış vesilesi, suyu barış gayesiyle kullanmak gerekir' şeklinde bir anlayış yerleşti. Bundan büyük mutluluk duyuyorum.

* Su forumu sizi yordu mu?

in 286 basın mensubu katıldı. Her sorularını yanıtladım. 78'i 'bakan' seviyesinde 17'si de 'bakan yardımcısı' seviyesinde olmak üzere 95 ülke temsilcisi İstanbul'a geldi. Bunların büyük bölümüyle bire bir görüştüm. Mesela bugün 12 ülke bakanıyla ikili görüşme yaptım. Forum boyunca gece 1-2'de yatıp sabah 7'de toplantılara başladım. Her gün 16 saat bazen 18 saat mesai yapıyorum. Bir de bunun forum öncesi 2 yıl süren hazırlık toplantıları var. Bir haftada 3-4 kilo verdim ama değdi. Zaten ben İSKİ Genel Müdürlüğü'mden beri bu tempoyla çalıştığım için alışkınım. Aslında sadece benim değil, bütün çalışanların emeğine değdi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/su-forumu-bakan-eroglunu-zayiflatti_67595.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!