Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Su Manzaraları

Su sorununun dünyada da Türkiye'dekinden pek farklı olmaması, sorunun “küresel” çapta daha “derin” bir sorun olduğunu gösteriyor. Tüm dünyada, hem kentsel hem tarımsal suyun özelleştiriliyor olması, suçu sürekli iklim değişikliğine atan siyasilerin neden su sorununu çözmekte hevesli davranmadıklarını anlatıyor.

yapi.com.tr
1




“Küresel ısınma”, “iklim değişikliği” gibi kavramların hayatımıza girmesiyle birlikte hat safhaya ulaşan susuzluk sorunu, “su politikası”nın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Her geçen gün susuzluk ile ilgili skandal niteliğindeki haberlere bir yenisi daha eklenirken, İzmir’den gelen arsenikli su haberleri ve İstanbul su ihtiyacını karşılamak amacıyla su uzmanlarının bütün uyarılarına rağmen dört elle sarılınan Melen Çayı’nın kuruduğu yolundaki haberler ise “pes” dedirtiyor.

Diğer yandan, başbakanın yerel yöneticilere “su kesintisi yapmayın” talimatının üzerine, hala su kesintilerinin yapılması ve bu kesintilerde yetkililerden duyulan “müteahhit çalışması”, “boru patlağı” gibi gerekçeler, “Gizli kesinti mi yapılıyor” sorusunu akıllara getiriyor. Siyasilerin ve yerel idarecilerin buldukları günü kurtarıcı çözümler ise tepkilere neden oluyor.

Sorun “küresel” çapta ve daha “derin” bir sorun olduğundan dünyada da durum farksız. Su, geçtiği her aşamada çokuluslu şirketlerin kontrolünde ticari bir metaya dönüştürülürken, dünyadan, suyun bir “hak” olduğunu söyleyen sesler de yükselmiyor değil.

Dünyada hem kentsel, hem tarımsal suyun özelleştirilmesi, suçu sürekli iklim değişikliğine atan siyasilerin, neden su sorununu çözmekte hevesli davranmadıklarının cevabını da içinde mi gizliyor acaba?

http://www.yapi.com.tr/haberler/su-manzaralari_63424.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • 4 kişilik ailenin pet sulara ödediği yıllık yaklaşık 6000 ytl. Bu durumda doğanın bize sunduğu en namuslu "BEDAVASINI" paralayıp satanlar ve buna fırsat verenler utansın. Tüm İnsan yoldaşlarımızı, el ele savcılığa suç duyurusuna davet ediyorum. Sizler ne dersiniz..Kalenderce YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!