Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sualtı Müzesine 1 Milyon Euro Bağış

Fransız arkeolog ve deniz bilimleri araştırmacısı kaptan Jacques Yves Cousteau'nun başdalgıcı Claudie Duthuit, Bodrum'daki Sualtı Arkeoloji Enstitüsü'ne 1 milyon euro'luk bağışta bulundu.

Milliyet Gazetesi



ransız arkeolog ve deniz bilimleri araştırmacısı kaptan Jacques Yves Cousteau'nun başdalgıcı Claudie Duthuit, Bodrum'daki Sualtı Arkeoloji Enstitüsü'ne 1 milyon euro'luk bağışta bulundu.

Ünlü ressam Henry Matiss'in torunu olan arkeolog ve sualtı araştırmacısı Claduie Duthuit (75), bugüne kadar Türkiye'deki birçok kazıya destek verdi. Matiss Vakfı'nın yönetim kurulu başkanlığını yürüten Duthuit, Ertuğrul firkateyninin çıkarılması çalışmalarına destek için Japonya'ya gitti.

Sualtı Arkeoloji Enstitüsü'nün Başkanı Kaptan Tufan Turanlı ile birlikte dalışlar yapan Duthuit, Türkiye kıyılarındaki sualtı hazinelerinin gün ışığına çıkarılması ve arkeolojik eserlerin koruma çalışmalarında kullanılmak üzere Bodrum'daki enstitüye 1 milyon euro yardım yaptı.

1950'Lİ yılların başından itibaren başlatılan özellikle Gelidonya, Yassıada, Kaş-Uluburun, Doğu Roma batıklarının gün ışığına çıkarılması projelerine maddi destek veren Duthuit'in son 30 yılda arkeolojik araştırmalara maddi desteğinin 3 milyon euro'yu aştığı belirtildi.

Bodrum'da 1973'ten bu yana sualtı kazıları ve araştırmaları yapan enstitünün başkanı Turanlı, "Duthuit, Türkiye âşığı bir bilim adamı. Bu yaz bir tören düzenleyerek Duthuit'ye Türk arkeolojisine desteğinden ötürü teşekkür plaketi vereceğiz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sualti-muzesine-1-milyon-euro-bagis_51555.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!