Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Suda 50 Milyar Dolarlık Yatırım Pastası için Özel Sektöre Çağrı

Veysel Eroğlu, Türkiye'de su değil su yatırımı sıkıntısı olduğunu belirterek, özel sektörü 50 milyar dolarlık yatırım pastasından pay almaya çağırdı. Türkiye'de su sıkıntısı olmadığını savunan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, sorunun yatırımların zamanında yapılmamasından kaynaklandığını söyledi. Özellikle sulama yatırımlarının önemine değinen

Referans Gazetesi
Suda 50 Milyar Dolarlık Yatırım Pastası için Özel Sektöre Çağrı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de su değil su yatırımı sıkıntısı olduğunu belirterek, özel sektörü 50 milyar dolarlık yatırım pastasından pay almaya çağırdı. Türkiye'de su sıkıntısı olmadığını savunan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, sorunun yatırımların zamanında yapılmamasından kaynaklandığını söyledi. Özellikle sulama yatırımlarının önemine değinen Eroğlu, özel sektöre "suya yatırım yapın" çağrısında bulundu.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından dün İstanbul'da düzenlenen "Sürdürülebilir Su Yönetimi" konulu konferansın açılışında konuşan Eroğlu, suyun insan hayatının yanı sıra sanayi ve ziraat için de vazgeçilmez olduğuna dikkat çekti. Özellikle şebeke suyu ve sulama yatırımlarında özel sektörün devreye girmesinin isabetli olacağını belirten Eroğlu, "Türkiye'de 25 milyar dolar hidroelektrik santralleri, 20 milyar dolar sulama yatırımları ve yaklaşık 5 milyar dolar da içme suyunda yapılabilecek yatırımlar olmak üzere, aşağı yukarı 50 milyar dolarlık bir yatırım pastası var" dedi. Yılda 500 milyar metreküp suyun düştüğü Türkiye'de ortalama 100-110 milyar metreküp su kullanma potansiyeli bulunduğuna işaret eden Eroğlu, bunun 30 milyar metreküpünün sulamada, 6 milyar metreküpünün şehirlerin içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarında, 4 milyar metreküpünün de sanayide kullanıldığını ifade etti.
    
Sulamaya 20 milyar dolar

Sudan hidroelektrik santrallerinde de istifade edildiğini anımsatan Bakan Eroğlu, Türkiye'de hidroelektrik potansiyelinin dörtte biri ile üretim yapıldığını söyledi. Özel sektörün hidroelektrik santrallerine (HES) yoğun ilgi gösterdiğini hatırlatan Eroğlu, aynı ilginin sulama ve şebeke suyu yatırımlarına da gösterilmesi gerektiğini anlattı. Türkiye'nin kullandığı suyun yüzde 75'ini sulama suyu için harcadığını kaydeden Eroğlu, kapalı sistem sulamaya geçerek yüzde 40'lara varan bir tasarruf gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Eroğlu, 4 milyon hektarlık alanı sulanmayı bekleyen Türkiye'de 20 milyar dolarlık sulama yatırımına ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Özellikle HES'ler için türbin ve jeneratör ihtiyacı bulunduğuna işaret eden Eroğlu, iş dünyasının türbin ve jeneratör üretimi yapmaya çağırdı. İş adamlarından çevre yatırımları için ekipman imalatı yapmalarını da isteyen Bakan Eroğlu, sanayicilerin yeni fabrika kurarken az su kullanan teknolojileri tercih etmeleri ve atık su tesisi yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/suda-50-milyar-dolarlik-yatirim-pastasi-icin-ozel-sektore-cagri_63602.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!