Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sudan, Her Projesini Önce Türk Şirketlerine Teklif Ediyor

Başkente 1 milyar Euro yatırımla büyük bir uluslararası havalimanı yapılacağını dile getiren Ercan, hükümetin bunu da Türk şirketlerine vermek istediğini kaydetti. Dernek Başkanı, ülkede KOBİ'ler için büyük yatırım fırsatları bulunduğunu, ayrıca neredeyse sudan ucuz fiyatlara verimli tarım arazileri alınabileceğini aktardı.

Zaman Gazetesi
Sudan, Her Projesini Önce Türk Şirketlerine Teklif Ediyor

Son yıllarda Afrika başta olmak üzere, Uzakdoğu ve Asya Pasifik bölgeleri ile geliştirilen siyasî ilişkiler, ekonomik açıdan da meyvelerini vermeye başladı. Bunlar içinde en çarpıcı örnekler ise Afrika'nın hızla gelişen ülkesi Sudan ile yaşanıyor. Sudan Türk İşadamları Derneği Başkanı Oktay Ercan, ülke hükümetinin her projesinde ihaleye çıkmadan önce burada iş yapan Türk şirketlerine teklif götürdüğünü söyledi. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) başkent Hartum'a düzenlediği ziyaret sırasında Türk basın mensupları ile sohbet eden Ercan, "Halk da bizi çok seviyor. Böyle bir ülkede köşe başlarını mutlaka Türklerin tutması gerekir." dedi.

Başkente 1 milyar Euro yatırımla büyük bir uluslararası havalimanı yapılacağını dile getiren Ercan, hükümetin bunu da Türk şirketlerine vermek istediğini kaydetti. Dernek Başkanı, ülkede KOBİ'ler için büyük yatırım fırsatları bulunduğunu, ayrıca neredeyse sudan ucuz fiyatlara verimli tarım arazileri alınabileceğini aktardı. Oktay Ercan, Sudan'da konfeksiyon işi yapıyor. Fabrikasında 1.100 kişiyi istihdam eden işadamı, ülke ordusuna yılda 1 milyon takım üniforma üretiyor. Hatta ülkenin Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir'in kıyafetlerini de Oktay Ercan hazırlıyor. Ercan, 40 milyon dolar yatırımla kumaş, bot, çorap ve çadır fabrikaları da kurarak, Tanzanya, Gine, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne de ihracat yapacak. Sudan, 2006'da yüzde 11,2, 2007'de yüzde 10,6, geçen yıl da yüzde 8 büyüme kaydederek Çin'den sonra en hızlı büyüyen ülke olmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sudan-her-projesini-once-turk-sirketlerine-teklif-ediyor_73657.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!