Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Suha Arın’ın 'Topkapı Sarayı' Belgeseli Yenilenmiş Görüntüleri ile DVD’de

Türk belgesel sinemasının 'büyük ustası' Suha Arın’ın yönettiği, Dr. Filiz Çağman, Prof. Dr. Suphi Saatçi ve Araştırmacı Yazar Necdet Sakaoğlu’nun danışmanlığını yaptığı 'Topkapı Sarayı' belgeseli, dijital ortamda yenilenmiş görüntüleri ile DVD formatında izleyicileri ile buluşuyor. Her biri 20-25 dakikalık yedi bölümden oluşan Topkapı Sarayı

yapi.com.tr
Suha Arın’ın 'Topkapı Sarayı' Belgeseli Yenilenmiş Görüntüleri ile DVD’de

ürk belgesel sinemasının 'büyük ustası' Suha Arın’ın yönettiği, Dr. Filiz Çağman, Prof. Dr. Suphi Saatçi ve Araştırmacı Yazar Necdet Sakaoğlu’nun danışmanlığını yaptığı 'Topkapı Sarayı' belgeseli, dijital ortamda yenilenmiş görüntüleri ile DVD formatında izleyicileri ile buluşuyor.

Otuz altı Osmanlı padişahının, aralarında Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman’ın da bulunduğu yirmi dördü, 400 yıllık bir dönem boyunca imparatorluğu Topkapı Sarayı’ndan yönetti. Hürrem Sultan, Mihrimah Sultan, Turhan Sultan, Kösem Sultan ve diğerlerinin yaşadığı, büyük başarılara ve acılara tanıklık eden bu mekan, müzeye dönüştürülüp kapılarını dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere açana dek her zaman gizemli ve kapalı bir dünya olmuştu.

Topkapı Sarayı dizisi, bugüne kadar saray hakkında gerçekleştirilen en kapsamlı belgesel projesi olma özelliğini taşıyor. 1990 yılında sarayın tüm kapıları bir film ekibine ilk defa açıldığında, kamera ışıkları sarayın ziyaretçilere halen kapalı olan ve bugüne kadar hiç gün ışığı görmemiş bölümlerini aydınlattı. Belgesel hazırlanırken en güncel tarihi veriler temel alındı. Sarayın kilitli kapıları ardındaki yaşamı canlı bir biçimde aktaran, yerli ve yabancı sanatçılara ait minyatür, gravür ve illüstrasyonlardan yararlanıldı.

Suha Arın’ın yönetmenliğini yaptığı Topkapı Sarayı belgeselinin, yönetmen yardımcılığını Adil Yalçın, görüntü yönetmenliğini İlhan Arakon, kameramanlığını Turhan Yavuz, kurgusunu Sadullah Celen, özgün müziğini Nadir Göktürk ve seslendirmesini Şehnaz Arın ile Granville Van Dusen gerçekleştirdi. Belgeselin danışmanlığını ise, Dr. Filiz Çağman (Topkapı Sarayı eski Müdürü), Prof. Dr. Suphi Saatçi ve Araştırmacı Yazar Necdet Sakaoğlu üstlendi. Her biri 20-25 dakikalık yedi bölümden oluşan Topkapı Sarayı belgeseli, Türkçe ve İngilizce seslendirmenin yanı sıra, Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Japonca altyazı seçeneği de sunuyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/suha-arinin-topkapi-sarayi-belgeseli-yenilenmis-goruntuleri-ile-dvdde_87700.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!