Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sular Altında Kalacak Yusufeli’nde Tepki

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasıyla sular altında kalacak olan Yusufeli ilçesinde miting düzenlendi.

yapi.com.tr
Sular Altında Kalacak Yusufeli’nde Tepki

Kamulaştırılacak araziler için düşük ücretler teklif edilmesine tepkilerin dile getirildiği mitingde elbiseleriyle Barhal Nehri’ne giren Demokrat Parti İlçe Başkanı Ahmet Keleş, “Bizi duysunlar, bize kulak versinler” dedi, halkın mağdur edilmemesini istedi.

Yusufeli Sivil Toplum Platformu'nun organizasyonunda Terminal Meydanı'nda düzenlenen eyleme CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP İl Başkanı Ali Yücel Kurt, MHP İl Başkanı Serdar Kılınç, Demokrat Parti İlçe Başkanı Ahmet Keleş ile bazı sivil toplum örgütleri ve yaklaşık bin kişi katıldı. Eylemde konuşan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, konuyu TBMM de kürsüye tabut koyarak anlattığını söyledi. Bayraktutan, “Yusufeli’ndeki bu mağduriyetin bir an önce önlenmesini istedim, yeni ilçe yerinin Saküt dere mevkiinde yapımına başlanması konusunda uyarıda bulundum. Tabutu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ nun masasına koydum. Buraya geldiğimde tünelin çıkışında parti rozetimi çıkardım. Artık hepimiz Yusufeliliyiz. Yusufeli partisi çatısı altındayız” dedi.

Yapılan konuşmalarda, baraj için kamulaştırılacak arazilere metrekare başına 42-58 lira arasında çok düşük fiyat verildiği hatırlatıldı, rakamın çok düşük tutulmasının bölge halkını perişan edeceği belirtilerek tepkiler dile getirildi.

DP ilçe Başkanı Barhal'a girdi

Daha sonra da İnönü Caddesi'nden Barhal nehrine kadar yürüyüş yapıldı. Milletvekili Bayraktutan’ın meclisten getirdiği tabutun nehre bırakılması sonrasında Demokrat Parti İlçe Başkanı Ahmet Keleş de elbiseleriyle Barhal nehrine girdi. Bir süre suda sürüklendikten sonra nehirden çıkan Keleş, kamulaştırma ücretlerinin düşüklüğünden yakındı, “Bizi duysunlar, bize kulak versinler. Barajın yüzde 42’si bitmiş, ilçe yerimiz yok. Bir an evvel gereğini yapsınlar ve halkı mağdur etmesinler” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sular-altinda-kalacak-yusufelinde-tepki_129426.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!