Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Sultanahmet, Ramazan'a Hazırlanıyor

İstanbul'un Ramazan ayı şenlik mekanı Sultanahmet Meydanı, bir hafta sonra başlayacak Ramazan'a hazırlanıyor. Etkinlikler bu yıl, kültür-sanat ağırlıklı olacak.

Zaman Gazetesi
Sultanahmet, Ramazan'a Hazırlanıyor

SPAN lang=EN> Eminönü Belediyesi'nin öncülük ettiği şenlikler hakkında bilgi veren Başkan Nevzat Er, 14'üncüsünü yapmaya hazırlandıkları şenliklerin ülkenin en çok bilinen ve ziyaret edilen etkinliği olduğunu söyledi. Ramazan boyunca Firuzağa Camii yanındaki amfi tiyatroda değişik etkinliklerin yapılacağını belirten Er, hazırlanan etkinliklerin, meydana ve tarihi dokuya zarar vermediğini, aksine önemli bir kentli nüfusu tarihi meydanla tanıştırdığını savundu.

Belediye Başkanı Nevzat Er, etkinliklerin Eminönü Belediyesi'nin bütçesinden herhangi bir ödenek ayrılmadan gerçekleştirildiğine işaret ederek, "Meydan düzenlemesi, etkinlik sahnesinin yapılması, kültür programlarının gerçekleştirilmesi tamamen geleneksel çarşının kiralanmasından ve sponsorlardan alınacak paralarla sağlanıyor.'' dedi. Sultanahmet Ramazan Şenlikleri, 1 Eylül Pazartesi akşamı teravih namazı sonrasında başlayacak.

Etkinlikler bu yıl, kültür-sanat ağırlıklı olacak. Her gün iftar sonrası, çocuklar için Karagöz-Hacivat, kukla gösterisi, orta oyunu ve Nasrettin Hoca tiplemelerinin yer aldığı eğlenceler düzenlenecek. Teravih sonrası programında Türk tasavvuf musikisi ağırlıklı konserler ve ülkenin önde gelen isimlerinin sohbet programları olacak.

Meydanda, akşamları 50 temizlik görevlisi, 15 zabıta, 15 güvenlik görevlisi çalışacak. Ramazan boyunca Sultanahmet bölgesinde otopark, trafik ve temizlik tedbirleri de artırılacak. Sultanahmet'e otomobille gelecek konuklar için yeni otopark alanları belirlenecek. Ayrıca Ramazan boyunca Sultanahmet'e otobüs ve tramvay seferleri de artırılacak.

Eminönü Belediyesi, Sultanhamet'teki şenliklere ilave olarak Yeni Cami önünde 3 bin 500 kişilik iftar çadırı kuracak. Çadırda, her gün bir hayırsever iftar verecek.

Ramazan çadırları kuruluyor

İstanbul'un ilçe ve belde belediyeleri de Ramazan hazırlıklarını büyük oranda tamamladı. Üsküdar Belediyesi, bundan önceki senelerde olduğu gibi her gün 20 bin kişiye iftar verecek. "Ramazan Şehri Üsküdar" sloganıyla yola çıkan Üsküdar Belediyesi, iftar geleneğini Üsküdar İskelesi'nde kurduğu Ramazan Sofrası'nda sürdürüyor. Ramazan boyunca iftar saatinde eve yetişemeyenler, ihtiyaç sahipleri, birliktelik ve paylaşma duygusunu yaşamak isteyenler için Üsküdar sahilinin yanı sıra Harem Otogarı, Üsküdar Belediyesi Aşevi, Bahçelievler, Esatpaşa, Yavuztürk ve Ünalan mahallelerinde iftar verilecek. Üsküdar Belediyesi, geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de Kırım'da iftar verecek. Kırım'ın başkenti Akmescid'deki Kebir Camii avlusunda her akşam 250 kişiye iftar yemeği ikram edilecek.

Şişli Belediyesi de Mecidiyeköy ve Ayazağa'da kuracağı iftar çadırlarıyla binlerce vatandaşı ağırlayacak. Şişli Belediyesi her akşam ilçenin ekonomik düzeyi düşük mahallelerine ve okul yurtlarına kumanya ve erzak yardımında da bulunacak. Yemek dağıtım sayısıyla birlikte Ramazan ayı boyunca erzak yardımı yapılan kişi sayısının toplam 30 bin kişiyi bulması amaçlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sultanahmet-ramazana-hazirlaniyor_63326.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!