Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Sulukule Davasında Bilirkişi Mahalleliyi Haklı Buldu Ama İnşaat Hızla Sürüyor”

Sulukule Yenileme Projesi’ne dair açılan davalar devam ediyor, mahkeme tarafından tayin edilen bilirkişi heyeti mahkemeye sunduğu raporda, projenin kamu yararına uygun olmadığına karar verdi. Mahallede ise yeni evlerin inşası devam ediyor.

yapi.com.tr
“Sulukule Davasında Bilirkişi Mahalleliyi Haklı Buldu Ama İnşaat Hızla Sürüyor”

STRONG>Sulukule Yenileme Projesi’ne dair açılan davalar devam ediyor, mahkeme tarafından tayin edilen bilirkişi heyeti mahkemeye sunduğu raporda, projenin kamu yararına uygun olmadığına karar verdi. Mahallede ise yeni evlerin inşası devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak uzun süredir Sulukule’de çalışan ve çalışmaya devam eden Sulukule Platformu basın açıklamasında bulundu. Söz konusu basın açıklaması şöyle:

“Sulukule yenileme projesi aleyhine açılan davalar devam etmesine rağmen, Fatih Belediyesi'nin yok ettiği mahallede yeni evlerin inşası hızla sürüyor.
 
Belediye, yıkımlar sırasında hak hukuk tanımamıştı, inşaat da aynı tutumun devamı olarak, hiç bir mahkeme kararını beklemeden ilerliyor.
 
Oysa süren davalarla ilgili olarak mahkeme tarafından tayin edilen bilirkişi heyeti, mahallede yaptığı inceleme sonucunda, belediyenin bu uygulamasının hukuksuz olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bilirkişi heyeti, geçtiğimiz günlerde mahkemeye sunduğu raporla, projenin, kamu yararına uygun olmadığına karar verdi. 
 
Raporda; Sulukule Yenileme alanıyla ilgili Avan projenin onaylanmasına ilişkin kararın, bölgeye ait koruma amaçlı imar planlarının iptal edilmiş olması nedeniyle; üst ölçekli plan kararları, şehircilik ilkeleri ve koruma kurulu ilke kararları ile kamu yararına uygun olmadığı kanısına varıldığı belirtildi.
 
Her biri kendi alanında uzman profesör ve doçentlerden oluşan bilirkişi heyeti, koruma amaçlı imar planı bulunmadan, Sulukule'de  veya  5366 sayılı yasa kapsamına alınan diğer tarihi kentsel dönüşüm  alanlarında hiç bir projenin  yapılamayacağını da vurguluyor.
 
Hatırlanacağı gibi projenin iptali için 31 Aralık 2007’de dava açan Sulukule sakinleri, davanın sürmesine rağmen, yani  mahkeme sonucu beklenmeden inşaatın başlaması üzerine AİHM’ne başvurmuş ve AİHM 3 Ağustos 2010 tarihinde bu başvuruyu kabul ederek davaya bakacağını açıklamıştı.
 
Ancak bütün bunlara rağmen, ekteki fotoğraflarda da görüldüğü gibi Sulukule’ye her gün yeni bir hukuksuzluk abidesi dikilmeye devam ediliyor.
 
Saygılarımızla”.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sulukule-davasinda-bilirkisi-mahalleliyi-hakli-buldu-ama-insaat-hizla-suruyor_84285.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!