Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sunrise, Özürlü Tatil Köyü İçin IFC'den Kredi Peşinde

İSTANBUL - Sunrise Otelleri'nin 4'cü halkası olacak Sunrise Antorium Ortopedik Engelliler ve Özürlüler tatil köyüne IFC'den 25 milyon dolar kredi geli

Dünya Gazetesi/06.08.2002



STANBUL - Sunrise Otelleri'nin 4'cü halkası olacak Sunrise Antorium Ortopedik Engelliler ve Özürlüler tatil köyüne IFC'den 25 milyon dolar kredi geliyor. Antalya'da geçtiğimiz yıl Kasım ayında inşatına başladıkları engelliler otelini 2003 yılı içinde tamamlayacaklarını ifade eden Flamingo Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Saadettin Ulubay, 50 milyon dolara malolacak otelde 25 milyon dolar IFC kredisi kullanmak için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
Görüşmelerin önümüzdeki haftalarda sonuçlanacağını kaydeden Ulubay, "IFC'nin İngiltere'deki Alliance Venture finans kuruluşuyla görüşmelerimiz olumlu yönde devam ediyor. Yurtdışı kredi almak için Antalya'daki Sunrise Queen'i ipotek olarak gösterdik. Şuan, IFS emlak danışmaları Sunrise Queen'de ekspertiz yapıyor. Otelimizin değeri yaklaşık 50 milyon dolar olduğu için, IFS'den 25 milyon dolar krediyi almayı planlıyoruz" dedi.

Grubun Antalya ve Alanya'da 3 adet Sunrise Oteli bulunduğunu anlatan Ulubay, engelliler için açılacak 4. otelin alanında dünyanın sayılı oteli olacağını söyledi.

1970'den bugüne

Flamingo Turizm'in temelinin 1970'li yıllarda Rönesans İnşaat ile atıldığını ifade eden Ulubay, bugün inşaat, turizm ve otellere buklet malzemeler veren 3 sektörde faaliyet gösterdiklerini söyledi. Ağırlıklı olarak otel inşaatı yaptıklarını kaydeden Ulubay, "Yaklaşık 30 yıldır ağırlıklı olarak otel inşaatı yapıyoruz. 1994 yılında ise grubumuzun ilk otelini inşa ettik. Bugün Antalya ve Alanya'da 3 tane Sunrise otelimiz var. 3 otelimize 150 milyon dolara yakın yatırım gerçekleştirdik. 4'üncü otelimizi engelliler için inşa ediyoruz. Bu otelimiz dünyanın ilklerini temsil edecek. Engelliler olimpiyatlarını otelde yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Grubun buklet malzemeleri veren şirketinin Sunrise dışındaki otellere de hizmet götürdüğünü anlatan Ulubay, geçtiğimiz yıl birde Clup İremtur Seyahat Acentası'nı kurduklarını belirtti. Clup İremtur'un 90'un üzerinde oteli pazarladığını söyleyen Ulubay, grup bünyesindeki 3 Sunrise otelin yüzde 95'in üzerinde doluluk yaşadığını ifade etti. Otellerde ağırlıklı olarak İngiliz, Alman, Fransız ve Japon turistleri ağırladıklarını anlatan Ulubay, grubun bu yıl 35 milyon dolar işlem hacmi hedeflediğini bildirdi.

Otel zincirine yeni halkalar

Antalya, Fethiye ve Bodrum'daki birkaç oteli Sunrise zincirine katmak için görüştüklerini ifade eden Ulubay, görüşmelerin olumlu gittiğini ve otelleri satın almak yerine işletmeyi planladıklarını söyledi. Adalar'da da 25 kişilik bir oteli işletmeyi düşündüklerini kaydeden Ulubay, bünyeye bu yıl içinde katılması hedeflenen yeni halkaların önümüzdeki sezona hazır olacağını ifade etti.

Uluslararası zincirlerden ortaklık teklifi geldiğini anlatan Ulubay, Sunrise zincirinde yabancı bir ortaklık düşünmediklerini söyledi. Otellerin dışında Clup İremtur'un Bulgaristan, Fransa, Almanya ve İtalya'daki acentelerle işbirliği görüşmeleri yaptığını da kaydeden Ulubay, önümüzdeki yıllarda yurtiçi ve yurtdışı operasyonların yoğunlaşacağını ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sunrise-ozurlu-tatil-koyu-icin-ifcden-kredi-pesinde_1259.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!