Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Ozon Dostu Pakpen

Süpermarkaları Trend Belirledi, TAV, Ağaoğlu ve İstinye Park Öne Çıktı

İki yılda bir belirlenen Türkiye'nin süpermarkaları seçildi. Superbrands, Seçici Kurul ve Nielsen'ın ölçümüyle belirlenen 117 marka arasına bu yıl ilk kez Ağaoğlu, Acıbadem Grup, İstinye Park Alışveriş Merkezi ve TAV girdi. Gazete ve televizyonlarsa Türkiye'ye özgü olarak süpermarka kategorisinin dışında bırakıldı

Radikal Gazetesi
Süpermarkaları Trend Belirledi, TAV, Ağaoğlu ve İstinye Park Öne Çıktı

İki yılda bir belirlenen Türkiye'nin süpermarkaları seçildi. Superbrands, Seçici Kurul ve Nielsen'ın ölçümüyle belirlenen 117 marka arasına bu yıl ilk kez Ağaoğlu, Acıbadem Grup, İstinye Park Alışveriş Merkezi ve TAV girdi. Gazete ve televizyonlarsa Türkiye'ye özgü olarak süpermarka kategorisinin dışında bırakıldı

Türkiye’nin süpermarkaları yeniden belirlendi. Superbrands, işdünyasının önde gelen isimlerinin oluşturduğu Seçici Kurul ve Nielsen’ın ölçümleriyle belirlenen 117 marka arasına bu yıl ilk kez Ağaoğlu, Acıbadem Grup, İstinye Park Alışveriş Merkezi ve TAV gibi markalar girdi. Gazete ve televizyonlarsa Türkiye’ye özgü olarak süpermarka kategorisinin dışında bırakıldı.

Yine geçmiş dönemde listede yer alan birçok büyük kuruluş bu yıl Süpermarka kategorisine giremedi. Süpermarka seçiminde şirketin büyüklüğünün yanı sıra, teknolojisi, yatırımları, işgücü kalitesi, yaratıcılık, markalaşmaya yaptığı yatırım ve marka devamlılığı, sosyal sorumluluk projelerine katkısı, çevre duyarlılığı, etik değerlere uyma ve vergi sıralamasındaki yeri büyük önem taşıyor.

Seçim iki yılda bir gerçekleşirken, 2009’da kriz olduğu için bir yıl ertelendi. Dünyada 86 ülkede bu seçimi yapan Superbrands’ın Türkiye bölümü ilk etapta 1046 marka belirledi.

1046 marka vardı

‘Sektör liderleri’nden oluşan jüri bu 1046 markayı 306’ya indirdi. Nielsen Tüketici Araştırmaları Grubu da farklı kategoriler içinde yer alarak kısa listeye giren 306 marka için ölçümler yaptı. Nielsen İş Geliştirme Müdürü Ebru Usta Canbulan, “İstanbul, Ankara ve İzmir’de, 18-56 yaş ve tüm SES gruplarından 1635 kadın ve erkek tarafından 100 üzerinden bir ölçek kullanılarak değerlendirmeler yapıldı.  Daha sonra hem Nielsen verileri hem de sektör liderlerinin yapmış olduğu değerlendirilmeler dikkate alınarak bu 306 marka 117’ye indirildi” dedi.

Superbrands Türkiye Temsilcisi Dilek Koç Etike, “Süpermarka araştırmasında gıdadan, finansal hizmetlere, temizlik ve kişisel bakım ürünlerinden, teknoloji ürünlerine, hizmet sektöründen iletişime birçok alanda farklı markalar yer aldı. Süpermarka olarak belirlenen bu 117 marka içinde de yine birçok sektörden farklı markalar bulunuyor” dedi.  Sektörel olarak sıralamaya bakıldığında gıda sektörü markalarının önde yer aldığının görüldüğünü belirten Koç Etike, “Hemen arkasından finans ve bankacılık sektörü geliyor. Teknoloji ve GSM sektörünün de ön sıralarda yer aldığı araştırmada en ilginç sonuç olarak Türk insanının pazara giren yeni markalara rağmen ‘Yeni Rakı’sından vazgeçmemesi” diye konuştu. 

Tüketici önem veriyor

Süpermarka seçiminin tüketici açısından önemli olduğunu ifade eden Dilek Koç Etike, “Markaların tanınması açısından da büyük önem taşıyor. Superbrands’ın dünyada 86 ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye’de de 2005 ve 2007 yıllarında Süpermarka seçimini yaptık. Normalde bu seçim iki yılda bir yapılır fakat kriz nedeniyle bu seferki üç yıla sarktı. Bundan sonraki 2012 yılında belirlenecek” açıklamasında bulundu.

Seçici Kurul hakkında da bilgi veren Dilek Koç Etike, “İş dünyasının önde gelen isimleri bu kurulda yer aldı. Ancak seçim yaparken en önemli kriter şuydu. Kimse kendi firmasına ve sektörüne oy veremedi. Bu seçimin tarafsızlığı açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Superbrands 2010’un markaları

Acıbadem Grup, Ağaoğlu, Akbank, Akmerkez, Algida, Allianz Sigorta, Altınbaş, Arçelik, Ariel, Arzum, Avea, Avis, Avivasa Hayat Emeklilik, Axess, Beko, Bellona, Beymen, Biletix, BMW, Bonus Card, Bosch, Calgonit Finish, CarrefourSa, Casper, Coca Cola, D&R, Danone Tikveşli, Desa, DHL, Divan, Doğuş Çay, Doluca, Duracell, Duru, ECA, Efes Pilsen, Elidor, Erikli Su, Eti, Falım, Fiat, Filli Boya, Garanti Bankası, Gloria Jean’s Coffee, Goodyear, Horoz, HP, Hyundai, ING Bank, İpana, İstikbal, İstinye Park, İş Bankası, Kanyon, Kayra, Knorr, Koçtaş, Komili, Kurukahveci Mehmet Efendi, Lay’s, Lipton, Magnum, Mavi Jeans, Maximum Card, Mercedes Benz, Microsoft, Migros, Milka, Nescafe, Nokia, Okey, Omo, Orkid, Pakpen, Pantene, Paşabahçe, Pegasus, Pelit, Pınar, Pirelli, POAŞ, Prima, Renault, Samsung, Sana, Sarar, Selpak, Setur, Shop & Miles, Signal, Starbucks, Sütaş, Taç, Tadelle, Tadım, Tamek, TAV, Teknosa, THY, Toyota, Turkcell, Türk Telekom, Ülker Altın Başak, Ülker Çamlıca Gazoz, Ülker Çikolatalı Gofret, Ülker Hanımeller, Vakko, Vernel, Vestel, Vodafone, World Card, Yapı Kredi Bankası, Yapı Kredi Emeklilik, Yapı Kredi Sigorta, Yataş Yeni Rakı, Yurtiçi Kargo

Seçici Kurul’da kim var?

* Borusan Holding CEO’su Agah Uğur
* Desa Yönetim Kurulu Üyesi Burak Celet
* Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko
* Bahçeşehir Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel
* Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince
* EURORSCG Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erden
* Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas
* Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane
* Euro Tekfenbank Yönetim Kurulu Üyesi/CEO Mehmet Sönmez
* İTO Başkanı Murat Yalçıntaş
* Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer  
* THY Genel Müdürü Temel Kotil
* Unilever Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Yalım Uzun
* Yıldız Holding  Kurumsal İletişim Direktörü Zuhal Şeker

 

ETİKETLER: ekonomi firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/supermarkalari-trend-belirledi-tav-agaoglu-ve-istinye-park-one-cikti_79963.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!