Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sütlüce'yi Başka Şirket Bitirecek

Haliç'i kültür, sanat ve kongre vadisi yapma projesi kapsamında Sütlüce Mezbahası'nı Avrupa'nın en büyük kültür merkezi yapmak amacıyla 1998 yılında başlatılan ve bir yılda tamamlanması planlanan proje 10 yılda bitirilemedi.

Radikal Gazetesi
Sütlüce'yi Başka Şirket Bitirecek

aliç'i kültür, sanat ve kongre vadisi yapma projesi kapsamında Sütlüce Mezbahası'nı Avrupa'nın en büyük kültür merkezi yapmak amacıyla 1998 yılında başlatılan ve bir yılda tamamlanması planlanan proje 10 yılda bitirilemedi. İhaleyi kazanan Kayalar inşaat şirketi, bir yılda bitirilmesi planlanan çalışmaya 4 Ekim 1998'de başladı.

İhaleye göre 1999 yılı ağustos ayında bitirilerek hizmete açılması gereken merkezde henüz kaba inşaatlar ile elektrik ve mekanik altyapı imalatları tamamlandı. Tesisin tavan, döşeme ve duvar kaplama ile pencere doğrama imalatları devam ederken, çevre düzenlemesine henüz başlanmadı. Kayalar inşaat şirketine 1998'de 7 milyon YTL'ye ihale edilen onarım işi için 2007 fiyatlarıyla birinci ihalede 120 milyon, ikinci ihalede 60 milyon YTL olmak üzere 180 milyon YTL harcandı.

"Kültür merkezini 2009'daki Dünya Su Forumu'na yetiştirmemiz gerekiyor" diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kalan bölüm için ya yeni ihale açılacağını ya da Uluslararası Kongre Sarayı Tesisleri İşletmeciliği Ticaret A.Ş'ye vereceklerini söyledi. Topbaş, kültür merkezinin kalan bölümünü için tahmini 40 milyon YTL daha gerektiğini söyledi. Projede sergi, konser, tiyatro ve kongre binaları, sinema, açık hava etkinlikleri alanı, yeşil alan ve restoranlar var.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sutluceyi-baska-sirket-bitirecek_58628.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!