Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

BMB Suudi Arabistan'da 450...

Suudi Arabistan'da 'Kefil' Uygulaması Kalkıyor

Suudi Arabistan'da yabancı işçi ve Suudi işveren arasındaki iş hukukunu düzenleyen ve işveren kişiye birçok ayrıcalık tanıyan 'kefil' uygulaması kalkıyor. Suudi Arabistan Çalışma Bakanlığı sözcüsü Ahmed Humeydan, Bakanlığın 'Suudi kefil' uygulamasını kaldırmak için çalışmalara başladığını açıkladı.

yapi.com.tr / AA
1 Suudi Arabistan'da 'Kefil' Uygulaması Kalkıyor

Suudi Arabistan'da yabancı işçi ve Suudi işveren arasındaki iş hukukunu düzenleyen ve işveren kişiye birçok ayrıcalık tanıyan 'kefil' uygulaması kalkıyor. Suudi Arabistan Çalışma Bakanlığı sözcüsü Ahmed Humeydan, Bakanlığın 'Suudi kefil' uygulamasını kaldırmak için çalışmalara başladığını açıkladı. Humeydan, basına yaptığı açıklamada bakanlığın 'kefil' uygulamasını kaldırmak için çalışmalara başladığını, ilk adım olarak yabancı uyruklu işçilere ülke içinde serbest dolaşım hakkı tanındığını belirtti.
    
İşçilik izin belgelerinin ve işçinin pasaportunun artık kefilde değil işçinin kendisinde olabileceğini kaydeden Humeydan,''İşçinin iş değiştirmek için kefilden onay almasına gerek kalmayacak. Adil bir iş sistemi kurmak için çalışmalara başladık'' dedi.
    
Suudi Arabistan'da yaklaşık sekiz milyon yabancı işçi çalışıyor ve ülkede çalışmak isteyen yabancı işçilere Suudi bir vatandaşın kefil olması gerekiyor. Kefalet Sistemi olarak da bilinen bu uygulama, Suudi Arabistan'la birlikte bazı Körfez ülkelerinde de sürdürülüyor ve dünya hukuk örgütleri tarafından sıklıkla eleştiriliyor.

ETİKETLER: ekonomi dünyadan
http://www.yapi.com.tr/haberler/suudi-arabistanda-kefil-uygulamasi-kalkiyor_91830.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • iyi günler bu düzenleme çok iyi olur. ben arabistanda işçi olarak çalışmak istiyorum ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!