Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Suya Sahip Çıkma Çağrısı

Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu 15-22 Mart tarihleri arasında yapacakları miting ve etkinliklere katılım çağrısı yaptı. Konuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu üyeleri, suyun bir hak olduğunu belirterek ticari bir meta gibi satılamayacağını söylediler.

Evrensel Gazetesi



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), medeniyetleri buluşturacağı iddia edilen ‘Dünya Su formu’ ile ilgili çalışmalara başladı. Foruma çağrı yapan pankartları ana caddelere asmaya başlayan büyükşehir belediyesi, bir yandan da gizlice evlere kontörlü su sayaçlarını takmaya devam ediyor. 5. Dünya Su Forumu ile insanın en temel ihtiyaçları arasında yer alan suyun ticari bir metaya çevrileceğini belirten Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu 15-22 Mart tarihleri arasında yapacakları miting ve etkinliklere katılım çağrısı yaptı.

Konuyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu üyeleri, suyun bir hak olduğunu belirterek ticari bir meta gibi satılamayacağını söylediler.

Platform üyeleri adına açıklama yapan Tüm Bel-Sen 4 No’lu Şube Başkanı Saadet Yeyin, son günlerde su forumu toplantılarına katılım çağrısı yapan pankartların hızla arttığını ifade etti. Toplumu süslü sözlerle yanıltan bu çağrıların gerisinde canlıların yaşamında olmazsa olmazı ‘suyun’ piyasa malına çevrilmesi hedefinin olduğunu kaydetti.

“Bugün, İstanbul’un dış çeperlerinden başlanarak evlerimize takılmakta olan kontörlü su sayaçları, Dünya Su Forumu ve destekçilerinin bu gizli hedefini ele veren önemli işaretlerden yalnızca bir tanesidir” diyen Yeyin, bunu durdurabilecek yegane gücün ise halkın hükümete ve belediyelere vereceği yanıt olduğunu söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/suya-sahip-cikma-cagrisi_66885.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!