Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Suyu için Direnen Köy

Özel Çevre Koruma kapsamında olmasına rağmen hidroelektrik santralı yapılmasına verilen Yuvarlakçay’ı kurtarmaya çalışan Pınarköylüler kararlı: Bu santralı kurdurmayacağız.

Cumhuriyet Dergi
Suyu için Direnen Köy

br />
Yaşatmak istiyoruz

Birkaç saatte topladıkları iki bine yakın imzayı yetkililere sunan köylüler ve çevreciler yetkilileri uyarıyorlar: “Anıtlar Kurulu’nu, verdiği izni iptal ederek, yasal olarak kendisine verilen görevleri yerine getirmeye davet ediyoruz. Muğla Valisi’ni ilinin doğal ve tarihi güzelliklerine sahip çıkmasını bekliyoruz. Asıl görevi çevreyi korumak olan Çevre ve Orman Bakanı’nı ormanı korumaya, çevreye, ekosisteme, biyolojik çeşitliliğe sahip çıkmasını bekliyoruz. Enerji Bakanı’nı dışa bağımlı, fosil yakıtlardan, nükleer santralların yapımından vazgeçmeye çağırıyor, ulusal ve doğal kaynaklarımızla enerji çeşitliliğimizi arttırmasını istiyoruz. Hükümet ve Başbakan’dan görevlerini ve yetkilerini halktan yana kullanmalarını yüksek sesle talep ediyoruz. Özel Çevre Koruma Kurumu’nu göreve davet ediyor ve korumak zorunda olduğu bölgeye sahip çıkarak verdiği izni iptal etmesini istiyoruz. Anıtlar Kurulu’nu göreve davet ediyor, verdiği izni iptal ederek, yasal olarak kendisine verilen görevleri yerine getirmeye çağırıyoruz.

Enerji Bakanı’nı sadece üç rüzgâr santralı değerinde elektrik üretebilecek bu doğa katliamına dur demeye çağırıyoruz.”

Dört gün beraber olduğum, Pınarköylü kadınların öncülüğünde gelişen, karşı oluşun öyküsü işte. Onlarla yeni yılın ilk saniyelerinde kayan büyük bir yıldızı da izledik. Babası ve kardeşiyle Yuvarlakçay’ın yok edilmesini protesto etmek için yeni yılın ilk günü buz gibi suda yüzen 14 yaşındaki Alara Vural’ın yakarışı hepimizin dileği, amacı değil mi?

“Yaşantımdan hiçbir zaman eksik olma Yuvarlakçay. Seni özlemek değil, seni yaşatmak ve yaşamak istiyoruz.” l

http://kureseldenyerele.over-blog.de

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/suyu-icin-direnen-koy_75653.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!