Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Suyun Yarenleri" Sergisi ile İstanbul'un Su Kültürüne Yolculuğa Çıkın

Adell Armatür A.Ş.'nin "Âb-ı Hayat" koleksiyonundan eserlerin sunulduğu “Suyun Yarenleri” sergisi, 34. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'un ikinci gününde ziyarete açıldı. EKODünya Fuarı için ayrılan Salon 11 A'da yer alan sergi, su kültürümüzün unutulmuş objelerini tekrar görünür kılarken, eserlere eşlik eden efemeralar ile izleyiciyi küçük bir

mimarizm.com
"Suyun Yarenleri" Sergisi ile İstanbul'un Su Kültürüne Yolculuğa Çıkın

Adell Armatür A.Ş.'nin "Âb-ı Hayat" koleksiyonundan eserlerin sunulduğu “Suyun Yarenleri” sergisi, 34. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'un ikinci gününde (28 Nisan 2011) ziyarete açıldı. EKODünya Fuarı için ayrılan Salon 11 A'da yer alan sergi, su kültürümüzün unutulmuş objelerini tekrar görünür kılarken, eserlere eşlik eden efemeralar ile izleyiciyi küçük bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Adell Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ercan Topçu, koleksiyon danışmanı Güner Liman ve Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Barış Onay'ın katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde mikrofon uzattığımız Topçu, Yapı Fuarı İstanbul'a kültürel bir durak oluşturan sergiye ilişkin bilgi verdi.

Koleksiyonerliğin şahsi merakı olduğunu ifade eden Ercan Topçu, bu merakı kendi işiyle buluşturarak su temalı eserler toplamaya başladığını belirtti. İstanbul'un su kültürü hakkında güzel bir koleksiyona sahip olduklarını söyleyen Topçu, 2009'da 1. İstanbul Uluslararası Su Forumu ile başlayan sergileme sürecini şöyle aktardı:

"Bir yandan sanayici olarak insanları su ile buluştururken, diğer yandan da köklü su kültürümüz konusunda farkındalık yaratmayı ve kalıcı bir hafıza oluşturmayı hedefledik. Düzenlediğimiz sergiler ile, gündelik yaşamda bugün artık kullanılmayan objeleri hatırlatmaya çalışıyoruz."

Türk İslam Eserleri Müzesi'nin kayıtlı koleksiyonerleri arasında yer aldıklarını belirten Ercan Topçu, koleksiyonlarına ilişkin "Âb-ı Hayat: Geçmişten Günümüze İstanbul'da Su ve Su Kültürü" adlı bir kitap çalışmasını da hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.

Açılışta görüştüğümüz kolesiyon danışmanı Güner Liman ise, toplamda 2000 esere ulaşan "Âb-ı Hayat" koleksiyonunun farklı sergilere vesile olduğunu dile getirdi. Bugüne dek gerçekleşen her sergide farklı bir temadan yola çıktıklarını ve farklı eserleri izleyici ile buluşturduklarını söyleyen Liman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sergilerin çıkış noktası, sanayicinin, ürettiği endüstri ürünlerini geçmişin ürünleri, bugünün kültür varlıkları ile bir araya getirmesi idi. Böyle büyük bir fuarda kültüre yönelik bir sergi düzenlenmesinin örnek alınması gereken bir tavır olduğunu düşünüyorum. Su medeniyetini hatırlatmak adına düzenlediğimiz sergiler, önümüzdeki dönemde de fuarlar ve sempozyumlara eşlik edecek. 'Kaynaktan Damacanaya' adlı yeni sergimiz, 3 - 5 Mayıs tarihlerinde 2. İstanbul Uluslararası Su Forumu bünyesinde ziyarete açılacak."

Su kültürümüzü yansıtan ibrikler, güğümler, testiler, bardaklar, maşrapalar, şifa tasları, işlemeli bezler ile su kültürüne ilişkin kartpostalların yer aldığı “Suyun Yarenleri” sergisi, 34. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul süresince Salon 11 A'da gezilebilir.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/suyun-yarenleri-sergisi-ile-istanbulun-su-kulturune-yolculuga-cikin_87064.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!