Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

"Suyun Yarenleri" Sergisi, 34. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2011'e Eşlik Ediyor

Adell Armatür A.Ş.'nin "Âb-ı Hayat" koleksiyonundan eserlerin yer alacağı “Suyun Yarenleri” sergisinde, su kültürümüzü yansıtan ibrikler, güğümler, testiler, bardaklar, maşrapalar, şifa tasları, işlemeli bezler ve su kültürüne ilişkin kartpostallar fuar izleyicisiyle buluşacak.

yapi.com.tr
1

Sergiler

"Suyun Yarenleri" Sergisi, 34. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2011'e Eşlik Ediyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 28 Nisan 2011
BİTİŞ TARİHİ: 1 Mayıs 2011
YER: Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece, İstanbul
DÜZENLEYEN: Adell Armatür A.Ş. ve Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğiyle
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 266 70 70
+ Ajandama Ekle

“Suyun Yarenleri” sergisi, 27 Nisan - 01 Mayıs 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan 34. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2011 paralelinde, Adell Armatür A.Ş. ve Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğiyle düzenleniyor.

Sergi, Yapı Fuarı-Turkeybuild’in genişleyen fuar alanında, “EKODünya Fuarı" için özel olarak ayrılan Salon 11 A'da ziyaretçiyle buluşacak.

Armatür ve vana sektöründe Türkiye'nin lider üreticilerinden biri olan Adell Armatür A.Ş. bir yandan tüketiciyi sağlıklı suyla buluştururken diğer yandan da köklü bir geçmişe sahip olan su kültürümüze ilişkin seçkin eserlerin koleksiyonunu yapıyor.

Adell Armatür A.Ş. koleksiyonunda bulunan eserler arasında; tarihi musluklar, ibrikler, işlemeli bezler, gündelik yaşamda suyun kullanılmasına aracılık eden her türlü obje, hamam eşyaları, havlular, su ve hamam kültürüne ilişkin kartpostal, gravür, minyatür ve efemera olarak adlandırılan her türlü belgeye rastlanıyor.

Adell Armatür A.Ş.'nin "Âb-ı Hayat" koleksiyonundan eserlerin yer alacağı “Suyun Yarenleri” sergisinde, su kültürümüzü yansıtan ibrikler, güğümler, testiler, bardaklar, maşrapalar, şifa tasları, işlemeli bezler ve su kültürüne ilişkin kartpostallar fuar izleyicisiyle buluşacak.

"Su temini ve kullanımı eskiden toplumun gündelik yaşamında önemli bir yer tutardı. Çeşme başlarında testilerle su alıp eve getirilmesi başlı başına bir olaydı. Burada sadece su doldurulmaz en son havadisler alınır, dedikodular yapılır, kızlar görücüye çıkardı.

Çeşmeden testi veya güğümlerle alınan su, evlerde ibriklerle, maşrapalarla kullanılırdı. Her evde maddi duruma göre bir leğen ve ibrik bulunurdu.

Bu serginin amacı, toplumda değerini her geçen gün anladığımız su konusunda farkındalık oluşturmak, köklü su medeniyetimize ilişkin eserleri geniş kitlelerle buluşturmaktır." (Sergi metninden)

Yapı malzemeleri konusunda son yenilikleri tüketiciyle buluşturan 34. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2011'de "Âb-ı Hayat" koleksiyonundan seçme eserlerini sergileyecek olan Adell Armatür A.Ş., toplumda su kültürüne ilişkin kalıcı bir hafıza oluşturmak amacıyla, yakın dönemde İstanbul'un tarihi bir mekanında su ve hamam müzesi açmayı hedefliyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/suyun-yarenleri-sergisi-34-yapi-fuari-turkeybuild-istanbul-2011e-eslik-ediyor_87001.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Suya yazi yazilmaz ancak suya yön verilir. suya yön veren Adell gurubunu kutluyorum. Tarihimizden musluk, ibrik ve diğer suyun kullanılmasına aracılık eden hertürlü objeleri hamam ve su kültürümüze ilişkin herşeyi bizimle buluşturduğu için teşekkür ederiz. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!