Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Taksim Elle Kazılsın"

İstanbul 2 No'u Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Taksim'deki yayalaştırma çalışmaları sırasında ortaya çıkan tonozlu yapı ile ilgili kararını verdi: İstanbul Arkeoloji Müzesi bu bölgedeki kazıyı elle yaparak eseri ortaya çıkarsın.

yapi.com.tr
"Taksim Elle Kazılsın"

Taksim’deki tünel inşaatı sırasında, önceki günlerde ortaya çıkan tonozlu yapı ile ilgili İstanbul 2 No’u Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararını verdi. Kurul, eserin, İstanbul Arkeoloji Müzesi’nce elle kazı yapılarak ortaya çıkarılmasını istedi. Bu süre içinde de kültür varlığının bulunduğu alanda inşa faaliyetlerinin durdurulmasını, diğer alanlarda ise çalışmaların devam etmesini istedi.

Radikal Gazetesi'nden Ömer Erbil'in haberie göre, 2 Nolu Koruma Kurulu kararında şöyle denildi: “Tespit edilen kültür varlığının mimari özelliklerinin ve fonksiyonunun kesin olarak anlaşılabilmesi için İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü denetiminde gerekli güvenlik denetimleri alınarak kazı ve belgeleme çalışması yapılarak kalıntıların dışındaki alanlarda inşai çalışmaların devamına karar verilmiştir.”

Taksim’de devam eden trafiği yer altına alma çalışmaları sırasında geçtiğimiz pazar günü müze arkeologlarının olmadığı bir günde eski THY ofisinin tam önüne denk gelen yerde yapılan hafriyatta yolun 70 cm altından tuğla örgülü tonozlu bir yapı ortaya çıkmıştı. Daha sonra İstanbul Arkeoloji Müzesi uzmanları kültür varlıklarının çıktığı noktada, inşaatı geçici olarak durdurmuş, yapılan ön incelemede kültür varlığının geç Osmanlı dönemi su gideri olduğu anlaşılmıştı. Koruma Kurulu’nun vereceği karar bekleniyordu

http://www.yapi.com.tr/haberler/taksim-elle-kazilsin_105130.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!