Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Havadan Taksim Meydanı Projesi

Taksim Meydanı'nın kuşbakışı görünümü Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi’ndeki gelişmeleri gözler önüne seriyor.

  • Havadan Taksim Meydanı Projesi
  • Havadan Taksim Meydanı Projesi
  • Havadan Taksim Meydanı Projesi
  • Havadan Taksim Meydanı Projesi
  • Havadan Taksim Meydanı Projesi

Ocak ayında proje kapsamında Gezi Parkı’na yapılmak istenen Topçu Kışlası koruma kurulu tarafından reddedilmişti. Kararda Topçu Kışlası'nın birinci derecede kültür varlığı olarak tescil edilmesinin kabul, ihyanınsa (yeniden inşaasının) reddi kararı alınmıştı. Taksim Gezi Parkı'nı "dikkate alarak" hazırlanacak, meydan ve çevresi ile "uyum sağlayan" alternatif tasarım önerilerinin değerlendirilebileceği bir proje olması gerektiği vurgulandı.

Koruma kurulunun aldığı bu karar üzerine, Taksim Dayanışması tarafından TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent şubesinde toplantı düzenlenmişti. Mimarlar Odası Afet Komitesi Başkanı Mücella Yapıcı Taksim Gezi Parkı'nın kentsel sit alanı olan tescilinin önemini vurgulamış ve "Bir kurul, şu an var olmayan bir kışlanın tescilini sağlıyorsa parkın da tescilini sağlayabilir" demişti.

Şubat ayının başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'na yeniden inşası öngörülen ancak Yenileme Kurulu'ndan onay alamayan Topçu Kışlası için "Topçu Kışlası'nı yapacağız. Üst kurul reddetmiş. Biz de reddi reddedeceğiz. Rus mimarisi deniliyor, ona bakarsanız İstiklal Caddesi de Barok mimari. Kışlanın bir bölümü müze olabilir, ortası yeşil alan. Diğer bölümünde İstiklal Caddesi'nin devamı niteliğinde alışveriş merkezi. Üstü rezidans ve otel. Yap-İşlet-Devret modelini düşünüyoruz" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Böylece, Gezi Parkı’nın içine yapılacak kışlanın şehir müzesi ve sergi salonu olacağı savunması ile projeye karşı yürütülen karşı kampanyaları bertaraf etme çabaları, Başbakan'ın ağzından kışlanın AVM ve rezidans olarak kullanılacağı açıklaması ile haklılığını yitirmiş oldu.

Başbakanın bu açıklamaları meslek odaları tarafından Koruma Kurulu’nu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı baskı altına alacağı şeklinde yorumlandı.

Havadan Taksim Meydanı Projesi

Taksim Meydanı yayalaştırma projesinin geldiği son aşama havadan fotoğraflarından takip edilebiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/havadan-taksim-meydani-projesi_104727.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!