Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tanık’ın Kentsel Dönüşüm Kaygısı

Kanunun 73. maddesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın talepleri üzerine düzenleme yapıldığını iddia eden Tanık, “Büyükşehir Belediye Başkanı’nın en çok şikayet ettiği ilçe belediyelerinin konu ile ilgili yetkilerine dönük mevcut uygulama ve yargının denetim yetkisinin elinden alınmasını getirebilecek, hukuk düzenine aykırı özellikler

Hürriyet Ankara
Tanık’ın Kentsel Dönüşüm Kaygısı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Belediye Kanunu’nun 73. maddesinin Meclis komisyonlarında görüşüldüğü haliyle yasalaşması durumunda çok merkeziyetçi ve hiçbir şekilde denetlenmesi mümkün olmayacak yerel otoriteler ortaya çıkabilir” dedi. Tanık, Çayyolu’ndaki bir pastanede düzenlediği basın toplantısında, Belediye Kanunu’nun kentsel dönüşüm uygulamalarını düzenleyen 73. maddesinin TBMM’de komisyonlarda görüşüldüğünü söyledi.

Kanunun 73. maddesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın talepleri üzerine düzenleme yapıldığını iddia eden Tanık, “Büyükşehir Belediye Başkanı’nın en çok şikayet ettiği ilçe belediyelerinin konu ile ilgili yetkilerine dönük mevcut uygulama ve hukuk düzeninin by-pass edilmesi, arkasından dolanılması ve yargının denetim yetkisinin elinden alınmasını getirebilecek, hukuk düzenine aykırı özellikler içeriyor” dedi. Tanık, şunları kaydetti:

Denetleme açmazı

“Belediye Kanunu’nun 73. maddesinin Meclis komisyonlarında görüşüldüğü haliyle yasalaşması durumunda çok merkeziyetçi ve hiçbir şekilde denetlenmesi mümkün olmayacak yerel otoriteler ortaya çıkabilir. İlçe belediyeleri ile yargı sistem dışı kalacaktır. Bu iki yapının sistem dışı kalmasının sonucunda kentsel dönüşüm alanı ilan edilen alanlardaki mülkiyete kayıtsız el atma yetkisi veriliyor. Bunun 3 bin belediyede yapılabilir olması, 3 bin denetimsiz otoritenin, derebeyinin ortaya çıkmasına yol açacaktır. Hukuk düzeni içinde böyle bir düzenlemenin yapılmasının mümkün olmadığının TBMM tarafından zaten görüleceğini ve gerekli düzenlemelerin yapılacağını umuyorum.”

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/tanikin-kentsel-donusum-kaygisi_78501.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!