Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Taraftar Dualarıyla GS'nin Stadının Yüzde 70'i bitti, Ekimde Açılış Garanti'

Galatasaray'ın yeni stadını inşa eden Varyap'ın patronu Süleyman Varlıbaş, 'GS taraftarının dualarıyla proje sorunsuz ilerliyor, her işimiz rast gidiyor. Bir ay içinde çatı takılıyor, stat iyice ortaya çıkacak' dedi. Varlıbaş, Abu Dabi ve Türkmenistan'dan stadyum teklifleri aldıklarını söyledi.

Radikal Gazetesi
'Taraftar Dualarıyla GS'nin Stadının Yüzde 70'i bitti, Ekimde Açılış Garanti'

BR>
‘Başka statlar da yaparız’

Avrupa’da bile eşi benzeri olmayan bir proje yürüttüklerini belirten Varlıbaş, bu projeyle çok dikkat çektiklerini söyledi. Varlıbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem Türkiye’den hem de yurtdışından stat inşaatı için teklif alıyoruz. Bu proje gerçekten başka projelerin önünü açacak. Abu Dabi ve Türkmenistan’dan teklifler aldık. Bunları da değerlendireceğiz. Zaten bizim hedefimiz 2011 yılında yurtdışında da projeler yapmaktı. Stadyum projeleri bu bakım bizim için iyi bir alternatif olacak. Çünkü bu şu anda dünyada yapılan en ileri stadyum. Herkes her zaman en yeniyi, en son teknolojiyi konuşur. Şimdi herkesin gözü bu stadyumda. Futbol dünyasında bu bir referans noktası olacak.”

Açılır-kapanır tavanın işletme maliyeti yüksek

Başlangıç projesinde stadın tavanının açılır-kapanır özelliğe sahip olduğunu, fakat daha sonra ‘tavanın yapılmayacağı’ gibi haberlerle ‘neyin yapılmayacağının’ tam anlaşılamadığını belirten Süleyman Varlıbaş tavan konusuna şöyle açıklık getirdi:

Bizim devraldığımız anlaşmada açılır-kapanır tavan uygulaması yok. Dolayısıyla yapmayacağız. Kulüp isterse daha sonra bu tavanı yaptırabilir, proje buna uygun. Fakat yapılmama nedeni çok mantıklı. Dünyada da bu tür tavanlar, işletme maliyetinin yüksek olması ve çimlere zarar vermesi nedeniyle tercih edilmiyor. Bin tonun üzerindeki ağırlığa sahip tavan kulüpler için ağır bir yük. Bunun hem yapımı hem de kullanılması büyük maliyetler de getiriyor. Futbolun doğası da zaten açık havada, iklim şartları ne ise onda oynanması.”

Cim Bom burada kaybetmez

Projeyi devraldıktan sonra bazı düzeltme ve iyileştirmeler yaptıklarını belirten Varyap Genel Müdürü Erdinç Varlıbaş da, “Öncelikle tribünleri çok dik yaptık. Böylece taraftar sahaya çok fazla hakim olacak. Cim Bom’un burada maç kaybetmesi çok zor görünüyor. Biz bu projeyi devraldıktan sonra dünyada önde gelen bütün stadları gezdik. Bu hepsinden daha üstün bir stadyum. Ne Kayseri’deki Kadir Has Stadyumu ile kıyaslanır ne de ne de Atatürk Olimpiyat ile bu bambaşka bir stad, daha iyisini biz göremedik. Taraftarın beklediğine değecek” diye konuştu.

Meridian 2011’de açılıyor

Varyap’ın proje portföyünün 2 milyar TL’ye ulaştığını bu yıl yüzde 20 büyüme hedeflediklerini belirten Varyap 35’inci yılını kutluyor. 2010’da pek çok projenin açılışını yapacaklarını belirten Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş şunları söyledi:

“Mayısta Trabzon’da alışveriş merkezi, 29 Ekim’de Galatasaray’ın stadyumunu ve aralıkta da İstanbul Adliye Sarayı’nı açarak 35’inci yılımızı taçlandıracağız. Bir milyon metrekareyi aşan devam eden projeler arasında Ankara’daki Danıştay binası, Tekirdağ cezaevi gibi yapılar da bulunuyor. Çifte ödüllü Varyap Meridian’ı 2011’de, Batı Ataşehir Kültür&Yaşam Merkezi’ni ise 2012 yılında tamamlamayı planlıyor.

Adliye Sarayı aralıkta

Bu arada Çağlayan Adliye Sarayı, Avrupa’nın en büyük adliye sarayı ve günde günde 10 bin kişinin girip çıkabileceği bir kapasiteye sahip. Gayrimenkuldeki tecrübelerimizi bundan sonra başka alanlara da taşımak niyetindeyiz. Ataşehir’deki Meridian’in içinde zaten bir otel vardı. Afyon ve Bodrum’da da otel projelerimiz var. Ayrıca enerji sektörüne de giriyoruz. Rüzgâr enerjisinde iki lisans başvurumuz var. Jeotermal ve HES’te de 2011’de atılımlarımız olacak.”

Varyap GYO kuruluyor

Varyap Genel Müdürü Erdinç Varlıbaş da, gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) kurma çalışmalarının olduğunu belirtip, “GYO kurma çalışmalarını 2010 yılında tamamlayacağız ve piyasa şartalarına göre hareket ederek, takip eden yıllarda halka açılıma planımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Varyap’a gelen uluslararası teklifleri de değerlendirdiklerini belirten Varlıbaş, ”Varyap olarak uluslararası piyasalarda olmayı hedefliyoruz. Özellikle mütahitlik alanında Katar, BAE, Suudi Arabistan, Umman, Libya ve Rusya’dan gelen teklifler var ve bu teklifleri değerlendiriyoruz. Varyap Holding olarak 2010 yılı itibarıyla bu ülkelerde aktif olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

‘Karadeniz’i HES ile bozmam’

2010 yılı içinde enerji sektöründe de faaliyet göstermeyi planlıyoruz. Varlıbaş Holding olarak; rüzgâr, su, güneş ve termal enerji ile değişik bölgelerde enerji sektörüne yatırım yapmayı planlıyoruz. Buna ek olarak, ilgi alanımıza giren özelleştirmelere katılmak da Varlıbaş Holding’in hedefleri arasında yer alıyor.

Trabzonlu olduğunu için Karadeniz’de HES yapmak için pek çok işbirliği teklifi aldıklarını söyleyen Süleyman Varlıbaş “Karadeniz’de hiçbir enerji projesine girmem çünkü o bölgenin doğasının tahrip olasını istemem. Bölgedeki çevremden yararlanmak için benimle işbirliği yapmak isteyenler var. Ama ben Karadeniz’in doğasına vurgunum. Benim babam yurtdışındayken Karadeniz doğasını gösteren bir videoyu sabahtan akşama kadar izlerdi. Oraya âşık. Asla oranın doğasına zarar verecek bir işe girmeyiz. Hele de Meridian gibi çevreci bir konut projesinden sonra” dedi.

 

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/taraftar-dualariyla-gsnin-stadinin-yuzde-70i-bitti-ekimde-acilis-garanti_77003.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!