Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarih Tahribatına Bakan El Koydu

“Cumhuriyet döneminin endüstriyel mirası” olarak kabul edilen Beşiktaş’taki tütün deposu binasının, Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararlarıyla yok edilmesi, hükümette de yankı buldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, otel inşaatı için yıkım yapılan bölgede incelemede bulunacağını, büyük bir hukuksuzluk tespit edilmesi halinde

Milliyet Gazetesi
1 Tarih Tahribatına Bakan El Koydu

“Cumhuriyet döneminin endüstriyel mirası” olarak kabul edilen Beşiktaş’taki tütün deposu binasının, Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararlarıyla yok edilmesi, hükümette de yankı buldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, otel inşaatı için yıkım yapılan bölgede incelemede bulunacağını, büyük bir hukuksuzluk tespit edilmesi halinde yargıya gidilebileceğini bildirdi. Günay tarihi binaların olabildiğince orijinal haliyle korunmasından yana olduğunu da söyledi.

Tarihi bina yıkıldı

Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan ve uzun süre tütün deposu olarak kullanılan Beşiktaş sahilindeki bina, önce Tekfen Grubu’na, daha sonra Tanrıverdi Grubu’na geçti. İstanbul 3 No’lu Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu da, tütün deposunun endüstriyel miras kapsamında olduğuna, kültür varlığı olarak tesciline ve yapının yıkılmadan restore edilmesine karar verdi. Ancak kurul, 2006’da yapılan başvuru üzerine, binada yapılmak istenen restorasyona şartlı “evet” dedi, daha sonra bir başka başvuru üzerine binanın tamamen yıkılarak yeniden yapılmasını kararlaştırdı. Tarihi binanın yıkılması kararı, başta mimarlar olmak üzere pek çok kesimin tepkisine neden oldu.

Milliyet’in sorularını yanıtlayan Günay, basından takip ettiği konuyu daha yakından incelemek için İstanbul’a gideceğini ve bölgeyi göreceğini, orijinal biçimin korunup korunmadığına bakacağını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarih-tahribatina-bakan-el-koydu_65261.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Merhaba.Binanın halini yıllardır biliyorum. Bence hiçbir özelliği olmayan sıradan bir binaydı. Üzerindeki tabela da işin bir başka bir yönü. Umarım yatırımcı firma, çevreyle uyumlu olan güzel bir bina yapar. Saygılar. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!