Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Tarihe ‘Tiyatro Binalarını Yok Edenler’ Olarak Geçmeyin”

Akün ve Şinasi sahnelerinin bulunduğu binanın satılmasını protesto eden sanatseverler, Kuğulupark’tan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e seslendi: “Tarihe ‘tiyatro binalarını yok edenler’ olarak geçmeyin.”

yapi.com.tr
“Tarihe ‘Tiyatro Binalarını Yok Edenler’ Olarak Geçmeyin”

Akün ve Şinasi sahnelerinin de bulunduğu binanın satılmasına tepki gösteren sanatçı ve sanatseverler, dün Kuğulupark’ta düzenlenen ‘Sesimize Ses Katın’ etkinliğinde buluşup, “Akün ve Şinasi sahneleri halkındır, satılamaz” diye seslendi.

Hürriyet'in haberine göre, etkinliğe destek veren kurum ve sanatçılar adına yapılan açıklamayı okuyan Devlet Tiyatrosu sanatçısı Erhan Gökgücü, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Kültür Bakanı; Ankara için, Şinasi ve Akün Sahneleri hem sosyolojik hem de tarihsel değeri olan sanat binalardır. Dünyanın neresinde olursa olsun kent kültürü denilince akla ilk gelenlerden biri de tiyatrolardır. Bu binalar kâr elde edilebilecek yapılar değil, Ankaralıların anılarında önemli yeri olan, birer sanat mekânıdır.

Sanatı zincirlemeyin

Tarihe ‘tiyatro binalarını yok edenler’ olarak geçmeyin. Sanatın özgür ve özerk yapısını zincirlemeyin. Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi ve Güzel Sanatlara bağlı korolar yıllardır yurdun en ücra köşelerine, en ucuz bilet ücretleriyle hizmet veren kurumlardır. Bu kurumların yok edilmesi sanatın çoksesliliğine indirilecek ölümcül bir darbe anlamını taşıyacak, sebep olanları ise tarihin kara sayfalarına yazacaktır.”

Şarkı, türkü, şiir, oyun ve opera gösterilerinin yer aldığı etkinliği Şinasi ve Akün Yıkılmaz Platformu organize etti. Çankaya Belediyesi ile CHP İl Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen etkinliğe; Kültür Sanat Sendikası Ankara Şubesi, Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı (TOBAV), Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Derneği (DETİS), Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği (TOMEB), Başkent Dayanışması katıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihe-tiyatro-binalarini-yok-edenler-olarak-gecmeyin_126892.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!