Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihe Yeni Çehre

Restorasyonu süren tarihi Şıra Hanı'nın yanı sıra yine yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Yemiş Hanı da programa alındı. Gaziantep'teki

Akşam



b>Restorasyonu süren tarihi Şıra Hanı'nın yanı sıra yine yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Yemiş Hanı da programa alındı.

Gaziantep'teki tarihi hanlar, restorasyon projeleriyle kurtarılıyor. Elektrik kontağından çıkan yangınla tahrip olan tarihi Şıra Hanı'nın restorasyonu için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen proje kapsamında, tarihi Yemiş Hanı da onarılıyor. Müteahhit Firma Pekerler İnşaat yetkilisi Sena Peker, Şıra Hanı'nın restorasyonuna 3,5 trilyon lira ödenekle 15 Nisan 2002'de başladıklarını söyledi.

Başlangıçta otele dönüştürülmesi öngörülen Şıra Hanı'nın daha sonra alışveriş merkezi olarak düşünüldüğünü, proje kapsamına alınan Yemiş Hanı'nın da sosyal ve eğlence amaçlı kullanım alanı seçildiğini belirten Peker, çalışmaları haziran ayına kadar bitirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Büyük zarar görmüştü

Uzun yıllar alışveriş merkezi olarak kullanılan Şıra Hanı'nın yangından büyük zarar gördüğünü anlatan Peker, şöyle devam etti: 'Boşaltılan Şıra Hanı'nın, Şahinbey Belediyesi'nce hizmet binası olarak kullanılan bölümünü 5 yıl önce restore ettik. Geçen yıl başlayan çalışmayla da hanın kalan bölümlerini onarıyoruz. Restorasyon tamamlanmak üzere diyebiliriz.'

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihe-yeni-cehre_3150.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!