Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Caminin Minaresi Ve Dış Yüzü Alarm Veriyor

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde bulunan tarihi Halise Hatun Camii, son günlerde doğal sebeplerden oluşan tahribatla yıkılma aşamasına geldi.

Zaman Gazetesi
Tarihi Caminin Minaresi Ve Dış Yüzü Alarm Veriyor

dirne'nin Uzunköprü ilçesinde bulunan tarihî Halise Hatun Camii, son günlerde doğal sebeplerden oluşan tahribatla yıkılma aşamasına geldi.
Fatih Sultan Mehmet'in, kız kardeşi adına yaptırdığı ve 1483 yılında ibadete açılan caminin minare ve dış cephesinde ağır tahribat dikkat çekiyor. Halise Hatun Mahallesi sakinleri, caminin tarihî eser olmasından dolayı kendilerinin hiçbir şey yapamadığını belirterek, yetkililerin bu tarihî yapıya sahip çıkmasını bekliyor.

Tarihi cami ile ilgili gerekli ödeneğin çıkarıldığı; ancak izin alınamadığı öğrenildi. Edirne Valiliği onarımla ilgili hiçbir sorunun olmadığını açıklarken, koruma kurulundan izin alınması halinde onarım inşaatının 2008 yılı yatırım programına dahil edileceğini bildirdi. Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu da, caminin iç ve dış duvarları ile minarenin sıva işleri için restorasyon projesi hazırlandığını, izin çıkması halinde caminin Ramazan ayına yetişebileceğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-caminin-minaresi-ve-dis-yuzu-alarm-veriyor_59736.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!