Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Dokuyu Ortaya Çıkarmak için Ağaçların Yeri Değiştiriiyor

Erzurum'un Yakutiye ilçe belediyesi tarafından, tarihi dokuyu ortaya çıkarmak için hazırlanan projeyle sökülen ağaçlar yeniden 'hayat' buluyor. Projede ana amacın tarihi dokunun ortaya çıkarılması ve estetik bir çevre düzenlemesi olduğuna vurgu yapan Başkan Korkut, ''Proje ile tarihi dokuyu gün yüzüne çıkaracağız. Ağaçları köklerinden sökerek,

yapi.com.tr
Tarihi Dokuyu Ortaya Çıkarmak için Ağaçların Yeri Değiştiriiyor

STRONG>Erzurum'un Yakutiye ilçe belediyesi tarafından, tarihi dokuyu ortaya çıkarmak için hazırlanan projeyle sökülen ağaçlar yeniden 'hayat' buluyor. Projede ana amacın tarihi dokunun ortaya çıkarılması ve estetik bir çevre düzenlemesi olduğuna vurgu yapan Başkan Korkut, ''Proje ile tarihi dokuyu gün yüzüne çıkaracağız. Ağaçları köklerinden sökerek, başka bir alana dikiyoruz'' dedi. 
    
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yaptığı açıklamada, ağaçların arasında kalan tarihi dokuyu ortaya çıkarmak için hazırladıkları ''Yakutiye Medresesi ve Lala Paşa Parkı'' projesini uygulamak için birçok kurumun görüşlerini aldıklarını anlattı.

Yakutiye Medresesi ile Lala Paşa Camisi'nin çevresinin düzenlemesi için hazırlanan projeyi herkese tanıtıp, görüşlerini almadaki amaçlarının; ortak aklın zenginliğinden yararlanmak olduğunu ifade eden Korkut, ''Yakutiye Medresesi ve Lala Paşa Camisi çevre düzenleme projesini, Atatürk Üniversitesine, İstanbul Hazır Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları San. ve Tic. A.Ş (İSTON), belediye personeli ile serbest proje hazırlayanlara ayrı ayrı hazırlattık.'' 

Projede ana amacın tarihi dokunun ortaya çıkarılması ve estetik bir çevre düzenlemesi olduğuna vurgu yapan Korkut, ''Düzenleme içerisinde, Selçuklu motiflerinin kullanılacağı zemin çalışmaları ve su oyunlarının bulunduğu havuzlar da yer alacak. Proje ile tarihi dokuyu gün yüzüne çıkaracağız. Ağaçları köklerinden sökerek, başka bir alana dikiyoruz'' diye konuştu.
    
"AĞAÇ KATLİAMINA KARŞIYIZ"
    
Proje kapsamında ağaç söküm ve taşıma çalışmalarına başlandığını söyleyen Korkut, projeyi kapsayan alan içerisinde 350 adet ağacın bulunduğu ve bunlardan ikişer adet kestane, karaçam, elma ve beş adet vişne ağacının korunarak, muhafaza edileceğini bildirdi.

Yakutiye parkı içerisinde bulanan ve taşınmayacak olan kara çam gibi ağaç türlerinin de yerinde muhafaza edileceğini söyleyen Korkut, şöyle devam etti:
    
''Ağaç katliamına karşıyız. Bunun için de park içerisinde bulunan bazı nadide türler yerlerinde muhafaza edilecek. Diğer ağaçları Tortum yolu üzerinde kurulacak piknik ve park alanına taşıyoruz. Ağaçlara kıymamız söz konusu değil. Sert zeminde bulunan 220 civarındaki ağaç da sökülerek başka alanlara taşınacak. Söktüğümüz ağaçların yerine de köksüz bodur ağaçlar dikeceğiz ve tarihi dokunun ortaya çıkmasını sağlayacağız. Hazırladığımız proje sayesinde hem tarihi doku ortaya çıkacak, hem de sökülen ağaçlar yeniden hayat bulacak. Bu arada yeşile verdiğimiz önem 1 yıllık işlerimizden de ortaya çıkıyor.''
    
Çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden Korkut, hava şartları ve imkanlar ölçüsünde, yeni çehresine kavuşacak olan Yakutiye Medresesi ve Lalapaşa Parkı çevre düzenleme çalışmalarını bu yıl bitirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi. (AA)
   

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-dokuyu-ortaya-cikarmak-icin-agaclarin-yeri-degistiriiyor_79946.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!