Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Erenköy Kız Anadolu Lisesi Yıkılacak

Deprem riski taşıyan Erenköy Kız Anadolu Lisesi yaz tatilinde yıkılacak. Yeni okulun 16 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

yapi.com.tr
Tarihi Erenköy Kız Anadolu Lisesi Yıkılacak

İstanbul Valiliği bünyesinde 2006 yılında kurulan “İstanbul Proje Koordinasyon Birimi” (İPKB) İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında İstanbul’da deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasına yönelik çalışmalar sürüyor. Gazete Kadıköy'den Erhan Demirtaş'ın haberine göre; çalışmalar kapsamında İstanbul’da deprem riski taşıyan birçok kamu kurum ve kuruluşu yıkılıp yeniden inşa ediliyor. Kadıköy’de bulunan Atatürk Fen Lisesi, Melahat Şefizade Ortaokulu ve Feneryolu Halk Eğitim Merkezi de bunlardan bazıları. Erenköy Kız Lisesi’nin de depreme dayanıksız olduğu ve yeniden yapılması kararlaştırıldı.

Projede neler var?
2018 yılının Kasım ayında ihalesi düzenlenen ve şubat ayında yıkılacak proje, öğrencilerin eğitimini etkilememesi için yaz tatili dönemine ertelendi. Projenin 16 ayda tamamamlanması planlanıyor. Bu süre içerisinde öğrenciler başka bir okulda eğitimlerine devam edecek ancak bu okulun adı henüz netlik kazanamadı.

Yeni yapılacak lisede 33 adet derslik, 2 adet resim dersliği bulunacak. Yeni projede ayrıca konferans salonu yapıacak. Tarihi lisenin bahçesinde çok sayıda anıt ağaç bulunuyor. Bu ağaçların nasıl korunacağı ise merak ediliyor.

"Konunun takipçisiyiz"
Erenköy Kız Liseliler Derneği’nden alınan bilgilere göre; bahçedeki ağaçlara zarar verilmeyeceği ancak yerinden çıkarılması gereken ağaçların yeniden bahçenin başka bir noktasına dikileceği ifade edildi. Derneğin açıklamasında şu açıklamalar kullanıldı: “Toplantıda mezunlar olarak okulumuza ve tarihimize bağlılığımızı, bahçemizin ve özellikle envanteri çıkarılmış olan ağaçların korunmasının çok önemli olduğunu belirttik.Dernek olarak konunun takipçisi olacağız. Mimar-mühendis üyelerimizden bir takip komitesi oluşturacağız, ağaç envanterimizi de ayrıca takip edeceğiz. 33 derslikli okul binası, konferans salonu, kütüphane ve okula ait kapalı spor salonu yapılacak projede deprem riski olmadan genç fidanların eğitim görecek olması en önemli husus.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-erenkoy-kiz-anadolu-lisesi-yikilacak_172213.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!