Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Eserler Müze Depolarında Çürüyor

Muğla'da toprak altından çıkarılan tarihi eserler, müzelerin yetersizliği yüzünden depolarda istifleniyor. Muğla'nın Milas ve Fethiye ilçelerindeki şehir müzelerinde bulunan 79 bin 196 eserin 76 bin 838'i yeterli teşhir salonu bulunmadığı için depolardan çıkarılmıyor.

Yeni Asır Gazetesi
Tarihi Eserler Müze Depolarında Çürüyor

Muğla'da toprak altından çıkarılan tarihi eserler, müzelerin yetersizliği yüzünden depolarda istifleniyor. Muğla'nın Milas ve Fethiye ilçelerindeki şehir müzelerinde bulunan 79 bin 196 eserin 76 bin 838'i yeterli teşhir salonu bulunmadığı için depolardan çıkarılmıyor. Şu anda Muğla Müzesi'nde bulunan 7 bin 332 eserin 795'i, Milas Müzesi'nde 51 bin 864 eserin 563'ü, Fethiye Müzesi'nde ise 20 bin eserin sadece bin tanesi sergilenebiliyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Süslü, Muğla'nın, turistlere hitap edecek ve tur otobüslerinin durabileceği ana arterler üzerinde 2 müzeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Süslü, Muğla ve Milas'a yeni müzeler yapılması gerektiğini belirterek, "Muğla Müzesi'ne Yatağan'daki Stratonikeia ve Lagina antik kentlerinden, Milas Müzesi'ne Labranda, Herakleia, İasos, Euromos, Beçin ve Gümüşkesen gibi önemli ören yerlerinden, Fethiye Müzesi'ne de Köyceğiz ilçesindeki Kaunos ve Yaka Tlos'tan çıkarılan eserler götürülüyor. Yoğun bir şekilde devam eden kazı çalışmalarında çok sayıda tarihi eser ortaya çıkarılıyor. Bunların sergilenmesi için yeni bir müzeye ihtiyaç var." dedi.

Kalsın daha iyi

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla il merkezine ana bir müzenin kurulması gerektiğini ifade ederek, bu konuda her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştüğünü anlatan Gürün, "Muğla'nın bu önemli eksiğini Bakan Günay'a ilettim. Böyle bir girişime destek verecek. Muğla'ya kurulacak ana müze ilimizin kültür turizmindeki yerini yükseltecektir. Kültür kenti Muğla'da tarihi eserler hakkıyla sergilenmeli. Yoksa, çok değerli eserler toprak altında kalsın daha iyi. Şartlar uygun hale gelince yeniden kazı yapılıp çıkarılsın" dedi. Muğla'ya yeni bir müze yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar ise, "Ören yerlerinden çıkartılan eserlerin hepsinin sergilenmesi gerekiyor. Böylelikle ilimizin kültürel zenginliklerinin de tanıtımı yapılacaktır" diye konuştular.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-eserler-muze-depolarinda-curuyor_69517.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!