Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihî Ev Sahiplerine Büyükşehir'den Destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tescilli tarihî evlere yapılan karşılıksız yardımlardan faydalanmak isteyen Kocaelililere ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Zaman Gazetesi



Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sağladığı hibe yardımlardan Büyükşehir Belediyesi sayesinde 11 tarihî ev gün yüzüne çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın her yıl Türkiye genelinde tescilli evlere röleve, restitüsyon projesi ve restorasyon uygulamalarına yapmış olduğu hibe yardımlarından pay almalarını sağlamak için ücretsiz danışmanlık hizmeti veren Büyükşehir şimdiye kadar 11 Kocaeliliyi bu yardımlardan faydalandırdı. Proje hazırlık safhasında 50 bin TL, inşaat (restorasyon) aşamasında ise 200 bin liraya kadar karşılıksız para yardımı yapılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihî Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü'nce verilen danışmanlık hizmeti kentin belirli noktalarında vatandaşların bilgilendirilmesi için toplantı düzenleniyor. Saraylı Köyü Muhtarı Rıfat Büyükbudak, köylerinde birçok tarihî bina olduğunu belirterek, "Yapılan hizmetten dolayı çok memnunuz. Köyümüzün çehresi değişti. Şimdiye kadar yöremizde 4 tarihî yapının restorasyonu gerçekleşti." diye konuştu. 2010 yılı yardımlarından yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihi 30 Eylül 2010.

ETİKETLER: restorasyon kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-ev-sahiplerine-buyuksehirden-destek_82766.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!