Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Hamam İhale Kurbanı

AOÇ Müdürlüğü, bayilik ve hamamı kiraya vermek üzere aylar önce bir ihale açtı. İhale duyurularına göre mülkiyeti AOÇ Genel Müdürlüğü’ne ait kadastronun 34 parselinde bulunan 2 bin 206 metrekare açık alanı ve 244 metrekare kapalı alanlı kültür varlığı olarak tescilli tarihi hamam kiraya verilecekti.

Hürriyet ANKARA
Tarihi Hamam İhale Kurbanı

Atatürk Orman Çiftliği’nin içindeki tarihi hamam, içler acısı mezbele haliyle görenleri dehşete düşürüyor. Yıllardır bir türlü sonuçlandırılamayan ihaleler yüzünden kaderine terk edilen tarihi hamam harabeye döndü. AOÇ Müdürlüğü, bayilik ve hamamı kiraya vermek üzere aylar önce bir ihale açtı. İhale duyurularına göre mülkiyeti AOÇ Genel Müdürlüğü’ne ait kadastronun 34 parselinde bulunan 2 bin 206 metrekare açık alanı ve 244 metrekare kapalı alanlı kültür varlığı olarak tescilli tarihi hamam kiraya verilecekti.

Ne olduysa olmadı

Hamam için açılan en son ihalede, AOÇ Genel Müdürlüğü tarafından verilecek yetki belgesi ile bir yıl içerisinde her türlü röleve restorasyon projelerinin hazırlanması ve onaylanması yapılacaktı. Yapının, pastane, kafe veya restoran yapılmak üzere Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan kiralamaya engel teşkil etmeyecek tüm izinlerin alınması kaydı ile kiraya verilmesi kararlaştırıldı.

Ancak bu zamana kadar hamam ve çevresi ile ilgili bazı ihalelerin iptal edildiği belirtilirken, hiçbir adım da atılmadı.

Şu anda Atatürk Orman Çiftliği lojmanlarının arazisi içinde olan yapının "kültür varlığı" olarak tescil edilmesine rağmen etrafında hiçbir önlemin alınmadığı da görüldü. Tarihi hamam, kırık duvarları ve mezbele haliyle savaştan çıkmış bir yapıyı andırıyor.

AOÇ’nin çabaları boşa çıkıyor

AOÇ içindeki kültür varlığı olarak tescil edilen hamam için yakın tarihlerde bir çok kez ihale açıldı. İhale duyurularına göre "kapalı alanlı kültür varlığı" olarak tescilli tarihi hamam kiraya verilecekti. Ancak AOÇ yönetiminin çabaları boşa çıktı. Geçtiğimiz yıldan bu yana açılan ihaleler ise şöyle:

26 Haziran 2007 tarihinde saat AOÇ müdürlük binasında yapıldı. Muhammen bedeli aylık bin YTL olarak belirlenen kiralık hamam ihalesinde katılımcılardan 720 YTL tutarında geçici teminat bedeli alındı.

28 Eylül 2007 tarihinde kapalı zarf teklif alma sonucunda yapılacak açık arttırma usulü ile gerçekleştirildi. Muhammen bedeli aylık bin YTL olarak belirlenen ihalede katılımcılardan alınacak olan geçici teminat bedeli 10 bin YTL idi.

13 Aralık 2007 kapalı zarf teklif alma sonucunda yapılacak açık arttırma usulü ile gerçekleştirildi.

18 Ocak 2008 tarihindeki ihale de kapalı zarf teklif alma sonucunda yapılacak açık artırma usulü ile gerçekleştirildi. Muhammen bedeli aylık bin YTL, kati teminatı ise sözleşme bedelinin yüzde 12’si kadar olarak belirlenen ihalede katılımcılardan 10 bin YTL tutarında geçici teminat bedeli alındı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-hamam-ihale-kurbani_64583.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!