Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Havagazı Fabrikası'na Muhteşem Açılış

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin "Hasat mevsimi" adını verdiği açılış maratonunda, Büyük Çiğli ve Harmandalı alt geçitleriyle Koyundere Çok Amaçlı Salonu’nun ardından, 150 yıllık tarihi Havagazı Fabrikasını da törenle hizmete açtı.

yapi.com.tr
3 Tarihi Havagazı Fabrikası'na Muhteşem Açılış

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin "Hasat mevsimi" adını verdiği açılış maratonunda, Büyük Çiğli ve Harmandalı alt geçitleriyle Koyundere Çok Amaçlı Salonu’nun ardından, 150 yıllık tarihi Havagazı Fabrikasını da törenle hizmete açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yönetiminde İzmir’in potansiyelinin ortaya çıktığını, kentin geleceğini şekillendirecek yatırımların yapıldığını kaydeden Baykal, "Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nu yürekten kutluyorum" dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu da konuşmasında, tarihi mekanları ranta açmak yerine, kentin tarihine ve kültürüne sahip çıktıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 6.5 milyon YTL harcanarak aslına uygun olarak restore edilen Alsancak’taki tarihi Havagazı Fabrikası’nın açılış törenine, CHP lideri Deniz Baykal, milletvekilleri, belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleriyle vatandaşlar katıldı. Dışarıda yapılması planlanan ancak yağmur ve rüzgar nedeniyle tarihi mekanlardan birinde gerçekleşen açılış töreninin ardından, yağmur altında muhteşem bir havai fişek gösterisi yapıldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gün boyu İzmir’in kuzeyi, güneyi, batısı ve doğusunda yapılan yatırımları hizmete aldıklarını söyledi. Baykal, "Birazdan da İzmir’in kültür-sanat kenti kimliğini öne çıkaracak Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni açacağız. Büyük bir gururla, yapılan yatırımları hizmete alıyoruz. Bu yatırımlar, Büyükşehir Belediyemizin yaptıkları, İzmir’in potansiyelini ortaya çıkarıyor. Bu yatırımlar, İzmir’in geleceğini şekillendirecek, çocukların geleceğini kurtaracak yatırımlardır" dedi.

Tarihi mekanın aslına uygun olarak restore edilerek kente kazandırılmasının öneminiz vurgulayan Baykal, "Burada eğer bir başka anlayış egemen olsa idi, bu tarihi mekanın arazisi satılır, yerine alış-veriş merkezleri. Süpermarketler, hipermarketler kurulur; belediye de kazandığı para ile şova dönük başka işler yapardı. Ama o alışveriş merkezleri de İzmir esnafını kuruturdu. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu yapmadı. 6.5 milyon YTL harcayıp, İzmir’in kalitesini, niteliğini artıracak bir çekim merkezi haline getirdi" diye konuştu.

İzmir’in eskiden modayı, sanayi şekillendirdiği ve İstanbul’un önünde olduğunu söyleyen Baykal, son yıllarda bunları yapamaz duruma düşürüldüğünü belertti. Baykal, şöyle devam etti: "Ama Başkanımız Aziz Kocaoğlu, İzmir’i ileri taşıyacak çok önemli projeler uyguluyor. Adnan Saygun, ülkemizin en modern, en imleri sanat merkezi olacak. İstanbul’da olmayan konser merkezi şimdi İzmir’de var. Türkiye’nin hiçbir kentinde olmayan Doğal Yaşam Parkı, şimdi İzmir’de var. 15 günde 500 bin kişi gezmiş. Bu kadar insanı çoluğu çocuğuyla doğaya çıkaracak güzel bir hayvanat bahçesi. En güzel antik mekan nerede? İzmir’de. En güzel konser salonu nerede? İzmir’de. İzmir, insanına, doğasına, tarihine geleceğine sahip çıkıyor."

Kocaoğlu: Ranta açmak yerine geleceğe taşıyoruz

Tarihi Havagazı Fabrikası’nın bundan 150 yıl önce Fransızlar tarafından inşa edildiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuşmasında, "Kılı kırk yaran bir restorasyon çalışması, ve sonrasında gerçekleştirdiğimiz çevre düzenlemesiyle kent yaşamına yeniden kazandırdığımız Tarihi Havagazı Fabrikası’nın, İzmir’in en hareketli kültür-sanat merkezlerinden biri ve İzmirliler’in nefes alacağı bir yer olarak, yüzlerce yıl daha hizmet vereceğine inanıyorum" dedi.

Tarihi mekanları ranta açmak yerine restore ederek kentin geçmişine, tarihine ve kültürüne sahip çıktıklarını, bu anlamda yaptıkları çalışmaların tüm yerel yönetimlere örnek olmasını dileyen Kocaoğlu, şunları söyledi: "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, kentimizin zengin tarihsel, kültürel ve doğal mirasının ortaya çıkarılarak korunması, yaşatılması, ve gelecek kuşaklara aktarılması çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, elbette sadece bu mekanla sınırlı değil. İzmir’in binlerce yıllık tarihine tanıklık etmiş Agora’nın, Smyrna’nın ve Phokai’nin ortaya çıkarılması ve kent ile bütünleştirilmesi çalışmalarına, çok ciddi destekler veriyoruz. Eski camilerimizi, sinagogları, kiliseleri, hanları, sebil ve şadırvanları koruma şemsiyemiz altına alıyoruz. Kemeraltı'dan Kadifekale’ye kadar uzanan yaklaşık 270 hektarlık alanı yeniden düzenliyoruz. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı aslına uygun olarak yeniliyoruz. Geleceğimiz için çalışırken, geçmişimizi unutmuyoruz, unutmayacağız."

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-havagazi-fabrikasina-muhtesem-acilis_65440.html

Read Comment Section
3 Yorum Yorum Yaz
  • izmir'e iş yatırımı degil, genel yatırım istiyoruz. YANITLA
  • izmir? büyükşehir? tüm bu kelimeler çelişiyor sanki. Bir restorasyonla milleti kandıramazsınız artık. . .yatırım yapın şu şehire artık. YANITLA
  • Ey İzmirli şükret haline, Ankara'daki muhteşem havagazı fabrikası melih gökçek tarafından yıkılmış ranta açılmıştır. YANITLA
3 yorumdan 3 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!