Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Karakol Binası Kütüphane Oldu

Eyüpsultan’daki tarihi karakol binası yeniden işlevlendirilerek, İstiklal Savaşı’nın 100. yılında İstiklal Kütüphanesi’ne dönüştürdü.

yapi.com.tr
Tarihi Karakol Binası Kütüphane Oldu

Eyüpsultan Belediyesi tarafından hayata geçirilen İstiklal Kütüphanesi, Eyüpsultan’daki tarihi karakol binasının yeniden işlevlendirilmesiyle Eyüpsultanlıların hizmetine açıldı. İstiklal Savaşı’nın 100. yılında, adını bu destansı mücadeleden alan konsept kütüphanede, İstiklal Harbi dönemini anlatan eserler yer alıyor.

İstiklal Savaşı dönemini konu alan 8000 kitap kapasitesi ile aynı anda 48 kişinin istifade edebileceği kütüphane üyelik sistemi ile çalışıyor. Kütüphaneden, alan ve döneme ilişkin çalışma yapan lisans ve lisansüstü öğrencileri, akademisyenler, araştırmacılar istifade edebilecek.

Dijital içerik üretimi de yapılacak
İstiklal Kütüphanesi kütüphanecilik hizmetinin yanında dijital içerik üretimi de yapacak, akademi ile ortak projeler geliştirecek enstitü hüviyetine de sahip olacak.

Restorasyonla dış beden duvarları güçlendirildi
Restorasyon projesinde dış beden duvarları korundu ve güçlendirildi. Tarihsel süreç içerisinde betonarmeye dönüşmüş olan kat döşemeleri kaldırılarak yapının özgün beden duvarları yeni yapısal yüke maruz bırakılmadan, kendi kendini taşıyan çelik taşıyıcılarla kat döşemesi yapıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-karakol-binasi-kutuphane-oldu_191734.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!