Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Atık Malzemelerle Yapılan İlk Kütüphane Ağrı’da Açıldı

“Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında kısa sürede 554 kütüphane yaparak tüm eksikliklerini tamamlayan ilk il Ağrı oldu.

yapi.com.tr
Atık Malzemelerle Yapılan İlk Kütüphane Ağrı’da Açıldı

Ağrı’daki Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi’nin kütüphanesi atık malzemeler kullanılarak yapıldı. Kullanılmayan sıralar, lastikler, bilgisayar parçaları, müzik aletleri, tekstil malzemeleri "Sıfır Atık" projesiyle dönüştürülerek masa, kitaplık rafı, sandalye ve aydınlatma ürünleri olarak kütüphanede kullanıma uygun hale getirildi.

Milliyet’te yer alan habere göre; “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi ile 10 bin okulu yeni kütüphanelerine kavuşturduklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Şu anda 30 ilimizde kütüphanesi olmayan okulumuz yok. Geri kalanı da bitmek üzere. İnşallah bu projeyi yıl sonunda tamamlayacağız.” dedi.

Kütüphanesiz okul kalmayan ilk ilin Ağrı olduğunun altını çizen Özer, Ağrı ilinin hızla organize olarak kütüphanesi olmayan 554 okulun kütüphanelerini yaptığını belirtti.

“Ağrı ili, ‘Sıfır Atık’ ve ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projelerini Ağrı Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi’nde kurulan yeni kütüphanede birleştirdi.” diyen Özer, 81 ilde atık malzemeleri geri dönüştürerek en az bir kütüphane yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/atik-malzemelerle-yapilan-ilk-kutuphane-agrida-acildi_188419.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!