Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Kemeraltı Yeniden Sahipsiz

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi işbirliğiyle Aralık 2008’de başlatılan 'Yeniden Kemeraltı' projesinde ortaya konulan hedeflerden hiçbiri gerçekleşmedi. Yurttaşlara dağıtılan 3 bin tane 'Kemeraltım' kartı işlevsiz kalırken, aydınlatma, gece

Hürriyet Gazetesi
1 Tarihi Kemeraltı Yeniden Sahipsiz

emeraltını kurtarmak için vatandaşa dağıtılan 3 bin tane 'Kemeraltım' kartı işlevsiz kalırken, aydınlatma, gece alışverişi, eğlence programları gibi projeler hayata geçmedi.

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi işbirliğiyle Aralık 2008’de başlatılan 'Yeniden Kemeraltı' projesinde ortaya konulan hedeflerden hiçbiri gerçekleşmedi. Yurttaşlara dağıtılan 3 bin tane 'Kemeraltım' kartı işlevsiz kalırken, aydınlatma, gece alışverişi, eğlence programları gibi projeler hayata geçmedi. Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar, dört ay sürecek proje konusunda hiçbir kurumdan destek alamadıklarını belirterek, "Son 30 yılın en kötü yazını yaşadık. İçim yanıyor" dedi.

Projeler gerçekleşmedi

Geçen yıl aralık ayında başlatılan ve Tarihi Kemeraltı Çarşısı için hazırlanan kampanya ile Kemeraltım kart ve "e-kemeralti.com" devreye girecek, çarşının içinde yabancı dil bilen personelin de bulunacağı danışma büroları kurulacak, firmaların akreditasyonunu öngören Kemeraltı Yönetim Modeli uygulamaya konulacak ve butik otel yapılacaktı. Bunun yanı sıra çarşının geç saatlere kadar açık kalması, aydınlatmasının yenilenmesi ve üstünün kapatılması sağlanacaktı. Sözkonusu projelerin gerçekleşemediğine dikkat çeken Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar, çarşının son 30 yılın en kötü yazını yaşadığını dile getirdi. Çarşının canlandırılması için başlatılan "Yeniden Kemeraltı" projesinin zabıta tarafından yürütülen işporta ve çığırtkanlara yönelik çalışmalara sıkışıp kaldığını belirten Gülaylar, "Biz Kemeraltı esnafı olarak bu projeden umduğumuz hiçbir sonucu alamadık. Mayıs ve haziran aylarında çekim alanlarını kuramadık ve çarşıda beklediğimiz heyecanı yaratamadık. Projede yalnız kaldık. Samimiyet yok bu konuda. Ancak basına yansıyan 'cek'ler 'cak'lar var. Hareket alanında maalesef istediğimiz çalışmayı göremedik" diye konuştu.

Esnaf inancını yitiriyor

Derneği kurarlarken Kemeraltı’nı tüm kurumların el birliği ile eski canlılığına kavuşturmayı umduklarının altını çizen Gülaylar, şöyle konuştu: "En çok duyduğumuz 'Üstümüze düşen neyse yaparız' lafı. Demek oluyor ki, İzmir’de hiçbir kurum üzerine ne düştüğünü bilmiyor. Bu dönemde hiçbir umudumuz yok, önümüzdeki döneme dair koyabilecek hedefimiz kalmadı. Bu proje hazırlıklarının yüzde 60-70’ini Dernek bütçesinden karşıladık. Altyapılarını bitirdik. Dosya dosya kurumlara gönderdik. Sadece İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Bulut’tan olumlu bir yanıt geldi. Onun dışında bize görüş bile bildirilmedi."

Kartlar elde kaldı

Gülaylar, çarşıda kaliteyi arttırmak ve kayıt dışı ekonomiye karşı mücadele etmek amacıyla çıkarttıkları 3 bin tane "Kemeraltım" kartının da basıldığını, vatandaşa dağıtıldığını, ancak kartları okuyacak makine bulunamadığı için uygulanamadığını aktardı. Gülaylar, "Bu kartları okuyacak, tanesi 200 dolar olan makinelerin temini için tüm kurumlardan destek istedik. 100 tane makineye ihtiyacımız vardı ancak bundan da sonuç alamadık. Bu kartların proje aşamasında ve yazılımı için 120 bin TL harcama yapmıştık" diye konuştu.
 
 


http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-kemeralti-yeniden-sahipsiz_72214.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • http://www.e-kemeralti.com yayında YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!