Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Mirası Yerle Bir Oldu!

Suriye'nin UNESCO'nun tarihi miras listesinde yer olan değerli yapıları bugün en kaz halinde.

yapi.com.tr
Tarihi Mirası Yerle Bir Oldu!

The Guardian'ın haberinde fotoğraflarla Suriye'nin en önemli merkezlerinin nasıl en kaz haline dönüştürüldüğü gösteriliyor. 5000 yıllık tarih 3 yıl süren çatışmalarda işte böyle yok oldu...

Halep,Eski Pazar Yeri, 2007 ve 2013 yılına ait fotoğraflar (Foto:Corbis, Stanley Greene/Noor/Eyevine)

Bu pazar yeri dünyanın en eski çarşılarından biriydi. Bunun gibi pek çok eser zarar gördü. . Suriye UNESCO Kültürel Mirasına dahil olan 6 bölgeye sahip ve bunlar en az 2000 yıllık bir tarihin tanığı.

El-Kindi Hastanesi, 2012 ve 2013 yılına ait fotoğraflar

ÖSOcular askeri karargah olarak kullanılan Halep'in kuzeyindeki El-Kindi Hastanesi'ni, bomba yüklü araçlarla üst üste düzenlenen 2 intihar saldırısının ardından ele geçirmişti. Operasyonda, 80 Suriye askeri ölmüş, çok sayıda asker de esir alınmıştı.

Humus sokakları, 2011,2014

Tarihi kiliseler, yüzlerce yıl boyunca dayanmış Haçlı kalesi bu savaşla birlikte yok olmak üzere.Humus dünyadaki en önemli ortaçağ kalesinin ev sahibiydi, Krak des Chevaliers,Haçlı Kalesi olan bu kale Dünya'nın günümüze kadar korunmuş en önemli ortaçağ kalelerinden biriydi. Ayrıca Humus'taki yerleşim yerlerinin de durumu oldukça kötü.

Suriye'nin tarihi mirası hakkında rapor hazırlayan Emma Cunliffe, Suriye'nin tarihteki pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığını, Yunanlıların, Perslerin, Sasanilerin ve Arapların Suriye'yi başkent olarak seçtiğini, Haçlı Ordusu'nun buraya gelip çok etkileyici bir kale inşa ettiklerini belirterek bütün bu kültürlerin bir araya geldiği ve harmanlandığı bu yerin başka bir örneği olmadığını vurguluyor.

Emevii Cami, Halep 2012,2013

Bu tarihi Emevii Camii'nin ordu tarafındna yakıldığı iddia edilmişti ancak ordunun burayı üs olarak kullandığı bir dönemde neden yakacağına dair bir cevap alınamamıştı. AFP'nin bir haberine göre ise, Suriyeli muhaliflerin Emevi Camisi'ne yaptıkları saldırıda caminin duvarlarının yine bu silahlı çeteler tarafından zarar gördüğüne dair iddialar da gündeme gelmişti.

ETİKETLER: UNESCO Suriye
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-mirasi-yerle-bir-oldu_116460.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!