Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Mozaiğe, Sera Naylonuyla Koruma

Yağmurlar sonrası çatısı akan İzmir Arkeoloji Müzesi'nin zemin katında bulunan tarihi mozaiği korumak için sera naylonuyla alınan önlem görenleri şaşırttı. Önceki gün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın müzeyi gezdiği sırada objektiflere yansıyan görüntü, yaklaşık 30 yıldır hizmet veren Arkeoloji Müzesi'ne çatı onarımı gerektiğini gözler

Yeni Asır Gazetesi
Tarihi Mozaiğe, Sera Naylonuyla Koruma

Yağmurlar sonrası çatısı akan İzmir Arkeoloji Müzesi'nin zemin katında bulunan tarihi mozaiği korumak için sera naylonuyla alınan önlem görenleri şaşırttı. Önceki gün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın müzeyi gezdiği sırada objektiflere yansıyan görüntü, yaklaşık 30 yıldır hizmet veren Arkeoloji Müzesi'ne çatı onarımı gerektiğini gözler önüne serdi.

Mozaiğin üzerinin seralarda kullanılan naylonla kapatıldığını görenler, "Bu görüntü, İzmir'in gerçekten modern bir müzeye ihtiyacı olduğunu gösterdi" yorumunda bulundu. Bu arada yağmur sularının, mozaiğin üst kısmına ve müzenin çatısının orta bölümüne denk gelen, aydınlatma ve havalandırma amacıyla yapılan cam bölmeden aktığı belirtildi. Yapının taban döşemesinde yer alan mozaiğin yaklaşık 1500 yıllık olduğunu dile getiren yetkililer, yağışın şiddetli olması nedeniyle naylonlu önlemi almak zorunda kaldıklarını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-mozaige-sera-naylonuyla-koruma_74947.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!