Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Surlardaki Millet Bahçesi Tamamlanıyor

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne giren tarihi surlar ile Hevsel Bahçeleri arasındaki 150 dönümlük alanda oluşturulan şehrin ilk millet bahçesinin yapımında sona gelindi.

yapi.com.tr/AA
Tarihi Surlardaki Millet Bahçesi Tamamlanıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumların terörün izlerinin silinmesi için yürüttüğü inşa çalışmaları devam ediyor. İlk olarak Hazreti Süleyman Camisi'nin yer aldığı alanda uygulanan projeyle 115 dönümlük alan gecekondulardan arındırılarak İçkale'nin tarihi kimliği ön plana çıkarıldı. Ardından Ongözlü Köprü'nün karşısında yer alan Kırklar Dağı'nın yamacındaki 33 hektar alanda uygulanan "Dicle Vadisi Rekreasyon Alanı Projesi" ile de yeşil alan oluşturuldu.

Bu projelerden sonra yaklaşık 8 ay önce Sur'un eteklerinde bir süre önce 24 milyon lira kaynakla yapımına başlanan kentin ilk millet bahçesi de tamamlanma aşamasına geldi. Bu sayede UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren Hevsel Bahçeleri ve tarihi surların arasında yer alan 150 dönümde oluşturulan millet bahçesiyle Diyarbakır önemli ölçüde ihtiyaç duyduğu yeşil alana kavuştu.

Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, yaptığı açıklamada, ilçenin çok önemli yeşil ve sosyal donatı alanlarına ihtiyacı olduğunu, sıkışmış alanda çarpık yapılaşma içerisinde işgallerle bölgenin adete yaşanılamaz hale getirildiğini söyledi.

Çiftçi, ihtiyaç haline gelen yeşil ve sosyal donatı alanının oluşturulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Valilik, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur Kaymakamlığının iş birliğiyle yoğun bir çalışma başlatıldığını belirtti.

"Sur'un eteklerinde kamulaştırma yapılarak daha önce çarpık ve işgallerin olduğu alanda devletimiz Güneydoğu'nun ilk millet bahçesini kazandırmış oldu. Millet bahçesi, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne giren Hevsel Bahçeleri ve 7 bin yıllık kadim surların arasında yer alıyor" diyen Çiftçi, yakın zamanda bahçenin hizmete sunulacağını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-surlardaki-millet-bahcesi-tamamlaniyor_174528.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!