Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Tenis Kulübüne Yıkım Tehdidi

Cumhuriyet döneminin modern ve özgün mimari binalarından biri olan ve 1954 yılında yapılan Ankara Tenis Kulübü, yıkım tehdidi ile karşı karşıya.

yapi.com.tr
Tarihi Tenis Kulübüne Yıkım Tehdidi

Cumhuriyet döneminin modern ve özgün mimari binalarından biri olan ve 1954 yılında yapılan Ankara Tenis Kulübü, yıkım tehdidi ile karşı karşıya bulunuyor. Tenis Kulübü ile aynı alanda yer alan 19 Mayıs Stadyumu yıkıldı. Bu bölgeye yeni stadyum yapılması planlanırken aradan geçen 4 yılda henüz temel bile atılmadı.

Sözcü’den Yavuz Alatan’ın haberine göre; Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “19 Mayıs Stadyumu iktidarın rejimle hesaplaşmasının kurbanı oldu. Tenis Kulübü binasının ‘Korunması gerekli kültür varlığı’ olarak tescilini istedik. Cumhuriyet değeri bu bellek mekan yıkılamaz.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde binanın boşaltmasının istendiğini belirten Tezcan, tenis severlerin yıkımın durdurulması için kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye'nin ilk tenis kulüplerinden biri olan Ankara Tenis Kulübü'nün binası, 1954 yılında mimar Reha Ortaçlı tarafından tasarlandı ve kullanıma açıldı. Özgün mimarisi ile Ankara'nın değerli modern dönem yapılarından biri oldu. Bina, tek bir kütle olarak önünde yer alan kortlara paralel konumda yerleştirildi. ATK'dan binlerce tenis sporcusu yetişti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-tenis-kulubune-yikim-tehdidi_191285.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!