Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi 'Üç Gözlü' Köprü 30 Yıl Aradan Sonra Trafiğe Açıldı

Atatürk'ün direktifleriyle 1936 yılında yaptırılan tarihi Üç Gözlü Köprü, 30 yıl aradan sonra yeniden araç trafiğine açıldı. 30 yıl önce Kayseri'yi Sivas'a bağlayan tarihî köprü, trafik yoğunluğunu kaldıramayınca yeni yol yapımı sırasında devre dışı bırakılmıştı.

Zaman Gazetesi
Tarihi 'Üç Gözlü' Köprü 30 Yıl Aradan Sonra Trafiğe Açıldı

tatürk'ün direktifleriyle 1936 yılında yaptırılan tarihi 'Üç Gözlü Köprü', 30 yıl aradan sonra yeniden araç trafiğine açıldı. 30 yıl önce Kayseri'yi Sivas'a bağlayan tarihi köprü, trafik yoğunluğunu kaldıramayınca yeni yol yapımı sırasında devre dışı bırakılmıştı.

Sivas'ın Gemerek ilçesine bağlı Yeniçubuk beldesinde duble yol çalışmaları Atakent sitesi sakinlerini beldelerinden uzaklaştırdı. Yeniçubuk'a gitmek için 2 kilometrelik mesafeyi kat etmek zorunda kalan site sakinleri, şimdi duble yol altına inşa edilen tüneli kullanarak tarihî Üç Gözlü Köprü üzerinden ulaşım sağlamaya başladı. 30 yıl aradan sonra üzerinden yeniden araçların geçtiği köprü en son 2004 yılında Yeniçubuk Belediyesi tarafından tadilat yapılarak ayakta durması sağlandı. Karayolları'na sonradan kabul ettirilen proje neticesinde tarihî köprünün kullanılması için duble yola alt geçit konuldu. 1930'lu yıllarda Üç Gözlü Köprü'nün altından nehirleri aratmayan suların aktığını söyleyen Yeniçubuk Belediye Başkanı Recep Gariper, köprünün tekrar hizmete girmesinden dolayı çok heyecanlı olduklarını söyledi. Bu sayede tarihin yeniden canlandığını belirten Gariper, Yeniçubuk'ta 'Üç Gözlü' özelliğini taşıyan sadece iki tane köprünün olduğunu, diğer köprüyü ise Devlet Demiryolları'nın kullandığını kaydetti. Köprünün kullanıldığı 1950'li yıllarda köprü altından geçen suyun boğulmalarla neden olduğunu belirten Başkan Gariper, o yıllarda vatandaşların balık tutmak için bu dereye akın ettiğini anlattı.

Son 30 yıldır kullanılmayan Üç Gözlü Köprü adını ayak kısmının üç bölümden olmasından alıyor. Köprünün altındaki dere ise suyu kuruduğu için akmıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-uc-gozlu-kopru-30-yil-aradan-sonra-trafige-acildi_64354.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!