Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Ulus Meydanı'nda Proje Belirsizliği

Ankara Ulus’ta, trafiği yer altına alarak meydanın yayalaştırılmasını sağlayacak proje askıda… Projenin, finansman sorunları ve idari-bürokratik nedenlerle bir süre için beklemeye alındığı konuşuluyor.

yapi.com.tr
Tarihi Ulus Meydanı'nda Proje Belirsizliği

Ankara-Ulus’ta, trafiği yer altına alarak meydanın yayalaştırılmasını sağlamak üzere Ulaştırma ve Altyapı ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında projenin ihalesini ve yapımını, Ulaştırma Bakanlığı üstlenecek. Projenin finansmanını Çevre Bakanlığı karşılayacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi de çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmalarını düzenleyecek.

Trafik tünelden akacak
Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre öngörülen projede; Atatürk Bulvarı, Çankırı Caddesi, Anafartalar Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi’nde trafik yer altına alınacak. Ortak çalışma kapsamında Melike Hatun Camii’nin önünden Roma Hamamı’na kadar olan bölüm ile 1. Meclis’ten Hacı Bayram Camii’ne kadar olan bölümde trafik aşağıdaki tünel yollardan sağlanacak. Caddelerin yer altına alınması ile Atatürk heykelinin merkez olacağı meydan tamamen yayalaşacak.

Seçim sonrası belirsizliği
Atatürk heykelinin arkasında kalan bazı binaların da yıkılması ve bu binalardaki esnafın da dükkanları boşaltması kararlaştırıldı. Bazıları boşatıldı. Bazıları da boşaltmak üzere hazırlık yapıyor.

Proje kapsamında ilgili birimler ve görevlendirilen kişiler de sahada bazı çalışmalar yaptı. Ancak, 31 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yönetiminin, AK Parti’den CHP’ye geçmesi ile projenin aksayabileceği yönünde mesajlar gelmeye başladı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-ulus-meydaninda-proje-belirsizligi_173216.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!