Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çorum Kent Meydanına 'Kadeş Barış Meydanı' Adı Verildi

Çorum'da kent meydanına, dünyanın ilk yazılı barış antlaşmasının adı "Kadeş"ten esinlenilerek "Kadeş Barış Meydanı" ismi verildi.

yapi.com.tr/AA
Çorum Kent Meydanına 'Kadeş Barış Meydanı' Adı Verildi

Çorum'da yapımı tamamlanan kent meydanına, Hititlerle Mısırlılar arasında yapılan dünyanın ilk yazılı barış antlaşmasının adı "Kadeş"ten esinlenilerek "Kadeş Barış Meydanı" ismi verildi. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, kentin ihtiyaçları doğrultusunda 2017 yılında çalışmalarına başlanan meydan projesinin tamamlandığını ve Valilik karşısındaki yaklaşık 12 bin metrekarelik alanın kent meydanı olarak hizmete sunulduğunu belirtti.

Meydana verilecek isim konusunda farklı talepler geldiğini ancak belediye meclisinde yaptıkları değerlendirmeler sonucunda söz konusu alana "Kadeş Barış Meydanı" ismini verdiklerini ifade eden Aşgın, şunları kaydetti: "Adaylık sürecinde hemşehrilerimiz meydanın adını sorduklarında meydana 'Kadeş ismi yakışır' demiştim. Milattan önce 13'üncü yüzyılın başlarında, Hititler ile Mısırlılar arasında imzalanan ve dünyanın bilinen ilk yazılı barış antlaşması olarak nitelendirilen 'Kadeş Barış Antlaşması'nın, Hitit Medeniyeti'nin başkenti Hattuşa'ya ev sahipliği yapan Çorum sınırları içerisinde imzalandığını biliyoruz. Bu nedenle meydana 'Kadeş' adını vermek en doğrusuydu."

Meydanda birtakım düzenlemelere gidileceğini, aksaklıkların giderileceğini ayrıca yeni bir peyzaj çalışması yapılacağını dile getiren Aşgın, Kadeş Barış Meydanı'nın Çorum'daki barış ve kardeşliği pekiştirmesi temennisinde bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/corum-kent-meydanina-kades-baris-meydani-adi-verildi_174375.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!