Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihî Yarımada'ya Kimyasal Tehdit

Eminönü Belediyesi’nin İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yaptırdığı “Atık ve Çevresel Risk Raporu” çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor.

Türkiye Gazetesi



minönü Belediyesi’nin İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yaptırdığı “Atık ve Çevresel Risk Raporu” çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor.
Çevre Mühendisliği Dekanı Prof. Dr. Derin Orhon’un başkanlığında geniş bir akademisyen grup tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre Sultanahmet Camii, Ayasofya, Süleymaniye Camii ve Kapalıçarşı gibi tarihi yapılar, kuyumcu atölyelerinin atık suları sebebiyle büyük bir tehdit altında.

Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’un merkezinde yer alan Eminönü ilçesini kurtarmanın zamanının geldiğini söyledi. İlçede faaliyet gösteren imalathanelerin buradan gitmesi gerektiğini belirten Er, ilçeyi kirleten en önemli faktörün özellikle “altın atölyeleri” olduğunu bildirdi. Nevzat Er, bölgenin kurtarılmasının tarihî bir sorumluluk olduğuna işaret ederek, AB fonlarından da yararlanarak bir dönüşüm gerçekleştireceklerini söyledi. Er, bu dönüşüm kapsamında atölyelerin ilçe dışına çıkarılacağını, kimyasal madde kullanmayan atölyelerin ise faaliyetlerine devam edebileceğini bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-yarimadaya-kimyasal-tehdit_49803.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!