Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihi Yarımadaya ‘Miras’ Raporu

Tarihi Alan Başkanlığı, ‘imar barışı’nın İstanbul’da tarihi yarımadayı nasıl etkileyeceğine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rapor istedi. Başkanlık ‘dünya mirası’ listesindeki bölgeye ilişkin raporun UNESCO rehberine göre hazırlanmasını talep etti.

yapi.com.tr
Tarihi Yarımadaya ‘Miras’ Raporu

UNESCO’nun dünya mirası listesinde yer alan Sultanahmet, Küçük Ayasofya ve Yedikule Zindanı’nın da bulunduğu İstanbul tarihi yarımadanın yüzde 90’ının imar barışına dahil olduğunu açıklanmıştı. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; İstanbul Tarihi Alanlar Başkanlığı, Kasım ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan UNESCO’nun rehberi çerçevesinde ‘imar barışı’nın tarihi yarımada ve çevresine muhtemel olumlu-olumsuz etkilerini hükümet raporu olarak hazırlatmasını istedi.

Tarihi Alanlar Başkanı Halil Onur, geçen ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilen yazıyı Kültür Mirası Etki Değerlendirmesi’nin (KMED) UNESCO standartlarında hükümet raporu olarak hazırlanması için yazdıklarını söyledi. Onur, “Bu rapor olası projelerin ki yasa da bir projedir, kültürel mirası etkileyebilecek her türlü uygulamada iyileştirme yapılmasını öngörür. Ama iyileştirme yapabilmeniz için öncelikle neyi, nasıl etkileyeceğinizi ve bunun olumsuz etkilerini nasıl ortadan kaldıracağınızı bilmeniz gerekir. İşte biz de bakanlıktan bunun uzmanlarca masaya konulmasını istedik” dedi.

Daha önce Avrasya Tüneli ile Haliç Köprüsü için ilgili bakanlıktan rapor istediklerini belirten Onur, “Bu sayede Yedikule’nin yanındaki Mermer Kule’nin iki yol arasında kalması önlendi. Haliç Köprüsü’nde de düzeltmeler oldu” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-yarimadaya-miras-raporu_169049.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!