Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihin En Şık ‘Gol’ü Atılacak

İtalyan tasarımcılar Denis Santachiara ve Laura Lazzaroni küratörlüğünde ‘İtalyan Tasarımı: Gol Fabrikası’ semineri ve ‘Gol! Çağdaş İtalyan Tasarım Geçidi’ sergisi bugün başlıyor. 10 Kasım’a dek sürecek seminer ve sergiden oluşan projenin her aşamasında İtalyan tasarımıyla futbolun oyun kurma sistemleri arasında bir ilişki kurulmaya çalışılıyor.

Radikal Gazetesi
Tarihin En Şık ‘Gol’ü Atılacak

/P>

Ticari boyutu da var

Ürün tasarımı pazarla birleşince işin içine İtalyan Ticaret Merkezi de katılıyor. Merkez Müdürü Roberto Luongo, İtalya ve Türkiye’nin kültürel, tarihi ve ticari birçok bağlantısı olduğunun altını çiziyor. Buradan hareketle “Neden tasarım alanında da işbirliği yapmasınlar ki?” diye soruyor. “Mobilya, beyaz eşya, seramik, hazır giyim alanında birçok İtalyan firma yabancı tasarımcılarla çalışıyor ve dolayısıyla Türk tasarımcılar bu firmalar için bir potansiyel oluşturuyor” diyen Luongo, hayal gücü, yaratıcılık ve tutkunun iki ülkenin tasarım anlayışındaki ortak noktalar olduğunu söylüyor. Luongo’nun verdiği bilgiye göre İtalya, Türkiye’nin üçüncü ticari partneri. Sene sonunda iki ülke arasında ticaret hacminin rekor rakam 20 milyar dolara ulaşacağı bekleniyor.

Üç yıldır Türkiye’de yaşayan Luongo, iki ülkenin kültür, gelenek ve tarihinin, medeniyet göstergesi tasarımın aynası olduğuna inanıyor. Türk tasarımcıların taze fikirleri onu heyecanlandırıyor ve üretim aşamasında bu fikirlerle İtalyan tekniği birleştiğinde ciddi bir enerji çıkacağını belirtiyor.

Luongo, “Bu muhteşem sergiden çıkan maçta verilmek istenen mesaj şu; her iki ülkenin tasarımcıları karşılıklı olarak ve ülkelerinin sanayi sistemleri kapsamında operatif bir işbirliği sağlayabilecek. Türkiye büyük bir geleneğe, tarihe ve kültüre sahip bir ülke. Bu ortamda mimari ve tasarım birer büyüme ve gelişim unsuru” diyor.
Tasarım maçı, Mimar Sinan Üniversitesi Oditoryumu’nda bugün 09.30-12.45 saatlerinde izlenebilir. ‘Gol! Çağdaş İtalyan Tasarım Geçidi’ sergisiyse Tophane-i Amire’de 10 Kasım’a dek meraklılarını bekliyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihin-en-sik-golu-atilacak_64430.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!