Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarım Arazilerine Kurulan İşletmeler Ruhsat Alamıyor

İzmir'in Torbalı ilçesinde faaliyet gösteren birçok sanayi işletmesi, birinci sınıf tarım arazisi üzerinde kurulu bulunduğu için ruhsat alamıyor. Torb

Dünya gazetesi



zmir'in Torbalı ilçesinde faaliyet gösteren birçok sanayi işletmesi, birinci sınıf tarım arazisi üzerinde kurulu bulunduğu için ruhsat alamıyor. Torbalı Sanayici ve İşadamları Derneği (TOSİAD) Başkanı Serdar Sekban, ilçede istihdam ve ihracat konularında Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan çok sayıda firma bulunduğunu belirterek, daha çok kurumlararası iletişimsizlikten kaynaklanan bu belirsizliğin ortadan kaldırılmasıyla sanayi tesislerinin ruhsat sorununun çözüleceğini söyledi.
İzmir Çevre İl Müdürü Vildan Gündoğdu ise sorunun, 1986'dan beri yeni kurulan belediyelerin, sanayi bölgelerini belirlerken ilgili kurumlardan kuruluş onayı almamasından kaynaklandığını bildirdi. Tarım il müdürlüğü ve DSİ'nin ruhsat verme konusunda çekinceli davrandığını kaydeden Gündoğdu, "Birinci derecede tarım arazisi üzerinde kurulu işletmeler, ruhsat başvurularında ÇED raporu verebilmeleri için tarım il müdürlüğü ve DSİ'den onay almaları ve bu kurumların yönlendirmelerine uymak zorunda" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarim-arazilerine-kurulan-isletmeler-ruhsat-alamiyor_270.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!