Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tartan: Konak'ta Çiçekler Açacak

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, pilot bölge seçilen Mithatpaşa Caddesi Karataş çevresi ile Alsancak’ta Mimar Sinan Mahallesi’nin çiçek bahçesine çevrileceğini söyledi.

Hürriyet Gazetesi
Tartan: Konak'ta Çiçekler Açacak

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, pilot bölge seçilen Mithatpaşa Caddesi Karataş çevresi ile Alsancak’ta Mimar Sinan Mahallesi’nin çiçek bahçesine çevrileceğini söyledi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, "Konak’ta çiçekler açacak" sloganıyla yeni bir proje başlattıklarını duyurdu. Kenti hak ettiği yeşil dokuya kavuşturabilmek amacıyla iki ayrı mahallede pilot uygulamaya geçileceğini vurgulayan Dr. Tartan, Konak’a on binlerce ağaç, ağaçcık ve çiçek dikiminin gerçekleştirileceğini söyledi. Uygulamaya bir şenlik havasında başlanacağını kaydeden Dr.Tartan, "Bu proje ile Mithatpaşa Caddesi Karataş çevresi ile Alsancak’ta Mimar Sinan Mahallesi pilot bölge seçilecek. Vatandaşların bahçelerine, balkonlarına,pencere önlerine ve kaldırımlarına dikimini yapabileceği fidanları ve çiçekleri ücretsiz dağıtacağız. Bu iki güzide semtimizde projenin olumlu sonuçlar vermesi halinde uygulamayı daha geniş bir çerçeveye oturtacağız" dedi.

Parklara sahip çıkalım

Konak ilçesinin kısa sürede yeşil bir bitki örtüsüne kavuşturulabilmesi için hazırlıklara hemen başlandığını belirten Başkan Tartan, "Konak İzmir’in aydınlık yüzü, biz bu aydınlık yüzü daha da aydınlık pırıl pırıl bir hale getirmek için gayret göstereceğiz. Doğumdan ölüme kadar yaşamın her alanında insanımız yeşil ile iç içe bulunmaktan her zaman keyif almıştır. Kentlerin hızlı gelişmesi, çarpık yapılaşma, yok olan yeşil doku, her gün artan araç yoğunluğu ve buna bağlı yaşanan çevre kirliliği, doğal olarak insanlarımızı yeşile hasret bir konuma getirmiştir. Biz Konak Belediyesi olarak yeşile olan bu açlığı gidermek amacıyla önümüzdeki günlerde başlatacağımız bu proje ile kentimizin, kentlimizin ihtiyaç duyduğu yeşil dokuyu tekrar kazandıracağız. İzmir Konak’taki hemşehrilerimize balkonlarında sarkıtacakları çiçekleri biz dağıtacağız. Bu konuyla ilgili duyuruyu da mahalle muhtarlarımız aracılığı vatandaşlarımıza ileteceğiz" diye konuştu. Vatandaşlardan parklara, yeşil alanlara sahip çıkıp korumalarını istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tartan-konakta-cicekler-acacak_68348.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!