Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Taş Ocakları Bu Hale Getirdi

Samsun'un Atakum ilçesinin seyir terası konumunda olan Kocadağ’da taş ocaklarının oluşturduğu görüntü görenlerin canını sıkıyor.

yapi.com.tr
Taş Ocakları Bu Hale Getirdi

Bin 350 metre rakımlı Kocadağ en çok tercih edilen “kalabalıktan kaçış” noktalarından biri konumunda. Yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü ve off-road gibi birçok doğa ve macera sporuna elverişli olan Kocadağ, ziyaretçilerine eşsiz bir deniz ve şehir manzarası sunuyor. Dağ, Samsun şehir merkezine yaklaşık 30, Atakum ilçesine ise 15 km uzaklıkta bulunuyor.

Atakum ilçesinin seyir terası konumunda olan bin 350 rakımlı Kocadağ, doğa yürüyüşü ve doğa sporları etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Şehre yakınlığı nedeniyle yaz-kış tercih edilen bu bölge, araçla rahatlıkla ulaşılabilecek bir konumda yer alıyor.

Sözcü’de yer alan İHA kaynaklı habere göre; birçok güzelliğe ev sahipliği yapan Kocadağ'da taş ocaklarının ortaya çıkardığı çirkinlik dikkat çekiyor. Hızla büyüyen taş ocakları görenleri üzen görüntüler oluşturuyor.

20 yılı aşkın süredir ulusal firmalar tarafından işletilen taş ocakları, dağda devasa çukurlar meydana getirdi. Doğa harikası dağ, taş ocakları tarafından yok edilme tehlikesi ile karşı karşıya.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tas-ocaklari-bu-hale-getirdi_185464.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!