Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mersin’de Taş Ocağına Tepki

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın izin verdiği taş ocağı, Mersinlilerin uğrak yeri olan Gözne Yaylası'nın temiz havası ve ormanlarını tehdit ediyor.

yapi.com.tr
Mersin’de Taş Ocağına Tepki

Yaz aylarında Mersinlilerin uğrak yeri olan Gözne Yaylası son zamanlarda temiz havası ve ormanlarını tehdit eden taş ocağı projeleriyle gündemde. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın geçen yıllarda Gözne Yaylası’nda izin verdiği taş ocağı çalışmaya devam ediyor. Bakanlık aynı bölge bir başka taş ocağına daha izin verdi. Bölge sakinleri isyan etti.

Cumhuriyet’ten Abidin Yağmur’un haberine göre; Gözne Mahallesi Muhtarı Şevket Taşkın, “Buralarda taş ocağı istemiyoruz. Çünkü buralar Mersin’in, Adana’nın akciğeri. Mevcut taş ocağı ağaçlarımızı kuruttu. Buradan taş çekeceklerine gitsinler orman olmayan yerlerden taş çeksinler. Mevcut taş ocağı var, bir tane daha istemiyoruz.” dedi.

Gözneyi Sevenler Derneği Başkanı Hayrettin Zengin de “Bu bölgede yaklaşık 50 Yörük aile davar güdüyor. Mera kalmadı, davarları güdecek yerleri kalmadı. Taş ocağı nedeniyle davar besleyemeyeceğiz, zeytin ağaçları, andız ağaçları yok olacak. Andız pekmezi yapamayacağız. Nefes alma özgürlüğümüz engelleniyor. Yazın buraya 150 bin insan geliyor temiz hava var diye. Taş ocağı açılırsa temiz havamız kalmayacak.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mersinde-tas-ocagina-tepki_184427.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!